Annons:

Velander vill bryta VSGF:s kräftgång: ”Det har varit tufft”

Christoffer Velander vill bryta Virserums mindre roliga trend i Alltrean. Foto: Linus Johansson

Velander vill bryta VSGF:s kräftgång: ”Det har varit tufft”

Virserums SGF var totalt överlägset i Hockeytreans grundserie. I Alltrean har det varit betydligt tuffare. Inför kvällens gratismatch hemma mot obesegrade IK Guts har VSGF bara spelat in sex poäng på fem matcher.
– Det har varit tufft, absolut. Vi måste hitta sätt att ta poäng igen, säger lagkaptenen Christoffer Velander.

Annons:

I kväll vankas det hockeyfest i Virserum när företag bjuder publiken på fri entré. Från VSGF-håll meddelas att varje åskådare som kommer på matchen i kväll är värd runt 240 kronor för föreningen.

”Inte varit i form”

Matchen är också en chans för laget att hitta rätt igen. Virserum gjorde som bekant en strålande grundserie där man radade upp 15 raka trepoängare, mot förvisso mycket svagt motstånd i många av matcherna.

I Alltrean har laget inte varit i närheten av samma resultat. VSGF har bara vunnit en av sina fem matcher efter ordinarie tid och är femma i tabellen med sex inspelade poäng. Senast tappade man en 3-0-ledning mot Lenhovda och föll med 4-3 efter förlängning.

– Det har varit tufft, absolut. Delvis beror det på att det har varit tuffare motstånd, det ska man inte sticka under stol med. Samtidigt har vi tappat poäng mot både Åseda och Lenhovda och det gjorde vi inte i grundserien. Det är bara konstatera att vi inte riktigt har varit i form och inte har kommit upp i den nivå vi kan. Sen har vi spelat fyra av våra fem matcher på bortaplan och det kan också spela in. Det hade varit värre kris om det varit tvärtom.

Liknar tidigare säsonger

Han konstaterar att det brukar kunna se ut så här för Virserum vid den här delen av säsongen.

– Det har varit likadant tidigare säsonger. Jag tycker att vi har slarvat bort poäng borta mot både Lenhovda och Valdemarsvik och även borta mot Trelleborg till stora delar. Nu måste vi hitta sätt att ta poäng igen. Man kan säga att alla har stannat upp lite och det kan vara skönt att alla är ur form samtidigt så att vi får försöka hitta tillbaka som ett lag. Glädjen finns där och alla tränar på bra.

Christoffer Velander försöker ändå se positivt på läget.

– Det är som sagt lite tufft, men på något sätt ändå kul med en utmaning. Det är bara titta på denna helg när vi har både Guts (hemma i kväll) och Osby (borta på söndag). Matchen mot Guts blir den första den här säsongen där vi inte har pressen på oss, vi har allt att vinna.

”Få dem ur balans”

Kvällens motståndare, IK Guts, har inlett Alltrean strålande med fem raka trepoängare.

– Det blir tufft, Guts är bra. Vi ska försöka hitta något sätt att hota dem lite och få dem ur balans.

De fyra första lagen i Alltrean tar sig direkt till kvalserien till division två. Där är alltså inte Virserum just nu.

Hur ser du på era chanser att gå upp i division två i år?

– Det är mycket som ska klaffa när det väl gäller, men jag tycker att vi har chansen. Som det är nu är det tufft, men kan vi hitta formen och vara topp fyra och kanske få in ytterligare något nyförvärv så tror jag absolut att vi har ett lag för att gå upp, säger Christoffer Velander.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt