Annons:

Succén tar aldrig slut för IKO och Modigs: ”Inte tråkigt en enda dag”

Markus Modigs fortsätter att ta kliv i sin utveckling i succélaget IK Oskarshamn. Foto: Linus Johansson

Succén tar aldrig slut för IKO och Modigs: ”Inte tråkigt en enda dag”

IK Oskarshamn fortsätter att göra succé i Hockeyallsvenskan. En av spelarna som har tagit stora kliv under säsongen är Vimmerbykillen Markus Modigs, som tidigare den här veckan skrev på för två nya år i IKO.
– Det känns bra att de tror på mig och vill att jag ska vara kvar, säger Markus Modigs.

Annons:

Succén verkar aldrig ta slut för IK Oskarshamn. 39 omgångar av 52 in i Hockeyallsvenskan toppar laget tabellen fem poäng före tvåan AIK. Ner till trean Västerås skiljer hela 14 poäng, vilket gör att IKO har en superchans att vara topp två och därmed skaffa sig bästa tänkbara utgångsläge inför kvalet till SHL.

– Det är kul att vi fortfarande är med där uppe i toppen. Nu börjar serien snart gå mot sitt slut, men det är fortfarande en bit kvar. Vi vill inte kolla för långt fram utan gnuggar på. Sen siktar vi på att vara där vi är nu när serien är slut, säger Markus Modigs.

Vad ligger bakom era starka resultat?

– Vi är väldigt konsekventa i vårt spel. Vi vet vad vi ska göra och vi gör det väldigt ofta. Det ger oss chansen att vinna i stort sett varje kväll. Det är huvudorsaken. Sen har vi ett grymt driv i gruppen samtidigt som vi har väldigt kul tillsammans. Vårt kollektiv har varit grymt starkt i år. Vi tycker att vi har hittat nycklarna för att göra bra resultat och bra prestationer och det gäller att hålla hårt i de nycklarna.

Gyllene chans

I nuläget talar mycket för att Oskarshamn och AIK kommer att mötas i en matchserie där en kvalplats till SHL ligger i potten.

Hur går tankarna i laget?

– Det är klart att folk är medvetna om att den här chansen kanske inte dyker upp igen och vi har sagt att nu jäklar ska vi ta den. Jag tycker att vi har varit bra på att vara här och nu så här långt, men det är klart att det blir svårare och svårare ju längre säsongen går. Det är många runtomkring som pratar.

Jobba på spetskompetensen

Markus Modigs själv har tagit stora kliv under säsongen och under den andra halvan har också poängen börjat trilla in. Så här långt står han på 15 poäng (5+10) på 38 matcher.

Hur ser du på din utveckling?

– Det som jag har utvecklat mest är mitt spel utan puck. Det tycker jag har blivit mycket bättre. Mitt taktiska huvud har också blivit bättre. Och framförallt är jag jämnare i mina insatser. Förr upplevde jag att jag kunde vara väldigt bra i en match och frånvarande i en annan.

Vad jobbar du med nu för att ta nästa steg?

– Jag tycker att jag har tagit stora kliv i delar som jag inte varit speciellt bra i innan. Nu vill jag börja ta kliv i sakerna jag är bra på och jobba mer på min spetskompetens.

Hur kul är det med hockey just nu?

– Det är inte tråkigt en enda dag. Det är enormt kul att spela ishockey och att jobba som hockeyspelare.

Tvekade inte

Så sent som i tisdags skrev Markus Modigs på ett nytt tvåårskontrakt med IK Oskarshamn.

– Det känns skönt att det är klart och det är en viss form av lättnad och även glädje. Jag trivs så bra här så när frågan kom var det inte så mycket att tveka på, säger Markus Modigs.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt