STARK VÄNDNING AV VSGF – VELANDER AVGJORDE I SISTA MINUTEN

Virserums SGF vände 0–3 till seger med 4–3 i sista alltreanmatchen mot Osby IK. Foto: Linus Johansson

0–3-underläge efter drygt halva matchen. Då svarade Virserums SGF för en mycket stark vändning och Christoffer Velander satte avgörande 4–3 med en minut kvar.

Virserum kommer gå in i den kommande kvalserien till division 2 med gott självförtroende. I eftermiddagens avslutande match mot Osby IK i alltrean stod laget för en imponerande vändning från 0–3 till 4-3.

Alexander Andersson satte 1–3-reduceringen i spel fem mot tre i slutskedet av andra perioden och gav laget en rejäl skopa energi inför slutperioden.

Urstark vändning av VSGF

Stärkta av Anderssons mål stod VSGF för en stark avslutningsperiod och tryckte tillbaka Osby. Jim Nordh satte 2–3 efter 44.18 och samme Nordh satte kvitteringen med en och en halv minut kvar.

Åskådarna i Modig hallen väntade nog på en förlängning men nyckelspelaren Christoffer Velander ville annorlunda och fullbordade lagets vändning med sitt 4–3-mål efter 59.01.

Virserum slutade därmed fyra i alltrean bakom Guts, Trelleborg och Osby och nu väntar kvalserien mot division 2 för dessa fyra lag.