Annons:

Virserums sköna vändning: ”Ger förhoppningar inför framtiden”

Fredrik Pettersson tycker att Virserums vändning mot Osby ger förhoppningar inför det kommande kvalspelet. Foto: Ossian Mathiasson

Virserums sköna vändning: ”Ger förhoppningar inför framtiden”

Virserums SGF avslutade med alltrean med att vända 0–3 till 4–3 mot Osby. Fredrik Pettersson hyllade lagets starka comeback.
– Det är klart att det ger energi och förhoppningar inför framtiden, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

VSGF svarade för en riktigt stark vändning i eftermiddagens match mot Osby efter att ha legat under med 0–3 halvvägs in i matchen. 

– Första perioden är sådär och Osby var det klart bättre laget. Vi var med hyfsat men det var alldeles för slarvigt. I andra perioden lyfte vi oss och det var tämligen jämnt, säger tränaren Fredrik Pettersson. 

"Ger energi"

Strax före andra periodens slut reducerade Alexander Andersson till 1–3 i spel fem mot tre och det var ett psykologiskt viktigt mål för hemmalaget som öste på framåt efter paus. 

– På något sätt kändes det som att vi kom in mer och mer i matchen. I tredje perioden var vi det bättre laget, säger Fredrik Pettersson. 

Han fick se Jim Nordh göra både 2–3 och 3–3 innan Christoffer Velander fullbordade lagets fina vändning med 4–3 under sista spelminuten. 

– Det är klart att det ger energi och förhoppningar inför framtiden. Det var en bra värdemätare för laget då Osby är ett bra lag. När vi spelar som vi ska så är vi också ett riktigt bra lag. 

Efter den svajiga starten på alltrean har VSGF hittat en bättre jämnhet i sitt spel under andra halvan av serien. 

– Det känns bra, det är bara hoppas att vi kan vakuumförpacka vår form. Vi har varit bra på sista tiden så det gäller att vi bevarar den. Det är ingen som gör det åt oss utan det är upp till oss själva. 

Trelleborg spelar i VSGF:s kvalserie

VSGF hamnar på fjärdeplats i tabellen med samma antal poäng som Osby och det är endast målskillnaden som skiljer lagen år. Nu väntar kvalserien med start 8 mars och det blir en grupp med fyra lag som slåss om en uppflyttningsplats. Det står nu klart att VSGF hamnar i samma grupp som Trelleborg medan Guts och Osby spelar i den andra kvalserien. Det är inte klart vilka de två andra kvallagen blir. 

– Nu har vi nästan tre veckor på oss innan kvalserien börjar. Vi kommer köra på lite tuffare för att få upp flåset och jag vill gärna att vi jobbar med vårt powerplay. Det är en spelform som vi kommer lägga mycket tid på, vi har gjort en del mål men jag är inte nöjd.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt