MARDRÖMSSTART I KVALET FÖR VIRSERUM

Virserum och målvakten Felix Carlberg åkte på en tung förlust i kvalseriepremiären. Foto: Linus Johansson

Virserums SGF fick en mardrömsstart i kvalserien till Hockeytvåan. Laget hämtade upp ett 2-0-underläge borta mot Halmstad Ravens, men föll till slut med 4-3.

Halmstad fick minst sagt en drömstart på matchen när man tog ledningen redan efter fyra minuter och fjorton sekunder. Drygt fyra minuter senare utökade hemmalaget till 2-0.

Den andra perioden blev sedan mållös. Det blev däremot inte den tredje perioden. Det tog bara en minut och 41 sekunder så hade Virserum både reducerat till 2-1 och kvitterat till 2-2. Målskyttar var Jakob Malmsten och Emil Ågren.

Fördel VSGF? Nej, istället gjorde Halmstad 3-2 efter 46.28 och 4-2 bara tio sekunder senare. Att Virserum reducerade till 4-3 i boxplay genom Emil Ågren med drygt fyra minuter kvar att spela hjälpte föga.

Nu är VSGF piskat att vinna hemmamatchen mot Trelleborg på söndag för att inte tappa för mycket mark i tabellen redan från start.

Trelleborg vann sin första match i kvalserien med 3-2 mot Åstorp efter ett straffavgörande.