VIRSERUMS HOPP LEVER – VANN TAJT BORTAMATCH

Christoffer Velander gjorde två mål när Virserum tog sin första seger i kvalserien till division två. Foto: Linus Johansson

Helt kört är det inte för Virserum SGF än. Virserum vann bortamatchen mot Åstorp med 4-3.
Robert Davidsson var en vägg i kassen – och tog 49 av 52 skott.

Virserums SGF var piskat att vinna borta mot skånska Åstorp för att drömmen om division två skulle hållas vid liv. Det gjorde också laget – med minsta möjliga marginal.

Åstorp tog ledningen med 1-0 tidigt, men Virserum lyckades både kvittera till 1-1 och göra 2-1 innan periodens slut. Christoffer Velander satte kvitteringspucken och Emil Ågren såg till att det blev 2-1.

Men Virserum kunde inte gå till periodpaus med en ledning. Åstorp utjämnade till 2-2.

I den andra akten föll endast ett mål och kom från Robin Ekströms klubba.

Med knappt nio minuter kvar av den tredje perioden fixade Christoffer Velander 4-2 till Virserum. Gästerna försvarade sig sedan frenetiskt, men med knappt 45 sekunder kvar kom en 3-4-reducering från Åstorp.

Virserum höll undan och tog sina första poäng i kvalserien.

Notabelt är att Robert Davidsson gjorde en mycket stark insats i VSGF-kassen och motade 49 av 52 hemmaskott.

Drömmen om division två lever – även om Trellborg står på åtta poäng efter tre omgångar.