Annons:

VSGF HÅLLER DRÖMMEN VID LIV –

Virserums SGF tog tre nya poäng i kvalet till division två i kväll. Foto: Linus Johansson

VSGF HÅLLER DRÖMMEN VID LIV – "DE GICK I BRÄSCHEN"

Virserums SGF håller drömmen om spel i division två nästa säsong vid liv. I kväll besegrade laget Åstorp på nytt. VSGF vann med 5-3 på hemmais.
– Det känns skönt, framförallt att vi kunde vända i tredje perioden, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Efter två inledande förluster i kvalet till division två har Virserums SGF fått upp ångan. I förra omgången besegrades Åstorp på bortais och i kväll betvingades samma lag hemma i Virserum.

Redan efter knappt fem minuters spel gav Emil Ågren VSGF ledningen i powerplay. Gästande Åstorp vände sedan på steken med två mål i den andra perioden och ledde med 2-1 inför den tredje perioden.

– Första och andra perioden är jag inte alls nöjd med. Davidsson (Robert, VSGF-målvakt) räddade oss där. Vi var egentligen inte tillräckligt bra för att leda efter den första perioden eftersom vi slarvade för mycket, säger Fredrik Pettersson.

Gick i bräschen

Virserum gav dock inte upp utan svarade istället för en imponerande vändning under de sista 20 minuterna. Jesper Jansson satte 2-2 efter 46.57 och inte ens åtta minuter senare hade hemmalaget gått fram till 5-2 via tre mål av Simon Dahl.

– Jag är nöjd med tredje perioden. Brunkarkedjan med Kalle Thorstensson, Oskar Nelson och Kevin Pettersson gick i bräschen där och fick igång laget.

Med två matcher kvar att spela av kvalserien hittar vi Trelleborg i topp, fem poäng före Virserum, som är tvåa. De båda lagen möts i Trelleborg på söndag och då måste VSGF ta tre poäng för att hålla drömmen om division två vid liv.

– Vi måste vara påslagna från början mot Trelleborg. Vi vet om förutsättningarna och måste åka ner dit och försöka ta tre poäng, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt