Annons:

Pettersson efter missen: “Vi har gett bort det här”

VSGF-tränaren Fredrik Pettersson var förstås besviken efter att hoppet om division två slocknat. Foto: Ossian Mathiasson

Pettersson efter missen: “Vi har gett bort det här”

Virserums storsatsning mot division två höll inte och laget blir kvar i trean även nästa säsong.
– Vi skulle ha förvaltat det på ett bättre sätt, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserum hade ett kanonlag på papperet i år och dominerade i seriespelet. I kvalet inledde man med två raka förluster – och det blev dyrköpt. Efter dagens suddenförlust mot Trelleborg är chansen på division två borta.

– Det är lite tungt att förlora här nere. Det är synd att vi inte kunde ge oss själva chansen på onsdag. Vi gör inte mål och släpper in två mål i PP. Den ena är en puck som studsar två meter åt höger när Davidsson ska hämta den och den andra får de kontra in.

"Har gett bort det"

Pettersson var nöjd med lagets insats:

– Vi gör vår bästa match på bortaplan och gav det en chans. Vi har två bra chanser med 35 sekunder kvar, men missar öppet mål.

Trelleborg kniper platsen i division två.

– Jag känner att vi är så pass bra att vi ska ha den här division två-biljetten, men vi har gett bort det. Så känner jag.

Vad beror det på?

– Det är många aspekter och det handlar om många saker. Jag tycker att det största är att när vi fått ett uppehåll är vi inte tillräckligt bra när vi ska rulla igång igen. Det finns många saker att sätta fingret på, men vi ger bort de två första matcherna i kvalet, det är riktigt tråkigt.

Kritisk mot Vimmerby

Pettersson har inte funderat på en fortsättning för egen del.

– Jag har ingen aning om hur det blir just nu, det beror på arbete och saker utanför. Jag ska prata med Virserum i veckan.

Vad tror du om lagets framtid?

– Jag har ingen aning, men jag hoppas att många spelare kommer vara kvar. Sedan hoppas jag att vi ska få ett bättre samarbete med Vimmerby än i år, de har inte stått för det avtal vi kom överens om. Vi skulle ha ett antal spelare och seniorhockeyn skulle prioriteras, men det har inte fungerat och det är Vimmerby som inte har den organisationen i dag.

Klas Nilsson, Anton Proos och Daniel Appelqvist var bäst i VSGF i dagens match.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt