Annons:

TRÄNAREN LÄMNAR VIRSERUM – ”TRIVTS JÄTTEBRA”

Virserums SGF:s tränare Fredrik Pettersson lämnar klubben efter tre år. Foto: Ossian Mathiasson

TRÄNAREN LÄMNAR VIRSERUM – ”TRIVTS JÄTTEBRA”

Virserums SGF avslutade säsongen med seger i den betydelselösa matchen mot Halmstad Ravens. Det blev också tränaren Fredrik Petterssons sista match i klubben.
– Tre år är tre år och det behövs en ny röst, säger han.

Annons:

Virserum har verkligen fått ett uppsving under Petterssons ledning och var nära att ta sig till division två i år. Nu väljer tränaren att lämna uppdraget.

– Jag kommer inte vara kvar och lämnade det beskedet i dag. Det beror på livet jag har utanför hockeyn, jag har varit i tre år och känner att jag är klar. Det behövs en ny röst med lite nya tankar. Tre år är ändå tre år och jag känner att jag är klar.

Hur sammanfattar du din tid i klubben?

– Jag har trivts jättebra och har fått nya vänner för resten av livet. Många i klubben brinner för det här och jag är tacksam för det här förtroendet. Det har varit kul, men det har givetvis varit tunga perioder också.

Vad tror du om framtiden för VSGF?

– Jag tror och hoppas verkligen att det kan blir bra. Det ska bli roligt att följa Virserum framöver.

 Vann avslutningen

Kvällens match blev en målrik historia som Virserum till slut lyckades vinna med 8-6 (4-2, 0-2, 4-2).

– Vi var väldigt bleka i dag och det var ingen höjdarmatch, men vi tog tre poäng så vi avslutade lite halvsnyggt. Det var lite billiga mål och det blev aldrig någon riktig match eller kamp, det var mycket bjudningar åt båda håll.

Att VSGF missar uppflyttningen blev klart i söndags. Laget slutar tvåa i kvalgruppen. 

– Jag har tänkt som jag sagt innan och tycker att vi ger bort det på något sätt. Det finns inga bortförklaringar och vi har inte gjort det tillräckligt bra. Jag tycker att vi borde ha klarat det.

Mål + assist i VSGF: Simon Dahl 3+2, Jim Nordh 0+4, John Höggren 2+0, Christoffer Velander 2+0, Robin Ekström 1+0, Anton Proos 0+1, Emil Ågren 0+1, Jesper Jansson 0+1, Klas Nilsson 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt