Annons:

Modigs och IKO är två vinster från SHL: ”Vore drömscenariot”

Markus Modigs och hans IK Oskarshamn är på väg mot SHL. Foto: Linus Johansson

Modigs och IKO är två vinster från SHL: ”Vore drömscenariot”

Hela Oskarshamn lever just nu sin dröm. Stadens stolthet IK Oskarshamn är bara två vinster från spel i SHL nästa säsong. Mitt i den där drömmen hittar vi Vimmerbysonen Markus Modigs.
– Matcherna vi har spelat mot Timrå är de roligaste matcherna jag spelat i hela mitt liv. Det är nästan så att jag inte vill att den här bubblan ska ta slut, säger Markus Modigs.

Annons:

IK Oskarshamn har chockat hockeysverige den här säsongen. Och laget verkar inte ha några planer på att sluta med det. När laget vann med 5-2 mot Timrå inför en kokande hemmaarena i tisdags kväll kvitterade de matchserien till 2-2.

– Inför mötet med Timrå visste man inte alls vad som väntade. Men vi har gjort det bra och hela laget har spelat på en hög nivå hela tiden. Det är många som håller på att slå personbästa, säger Markus Modigs till Dagens Vimmerby.

”På en väldigt hög nivå”

En av dem är Markus Modigs själv. Han har gjort mål i två av matcherna mot Timrå och har spelat ett stabilt och långa stunder mycket bra spel.

– Jag tycker själv att jag har spelat på en väldigt hög nivå i kvalet och det är många i laget som har gjort det. Det är ett måste för att vi ska ha någon chans. Sen spelar det ingen roll vem som stänker dit kassarna, men visst är det kul och det gör lite för självförtroendet.

Så här långt har lagen vunnit två matcher vardera och tre av fyra matcher har gått till förlängning.

– Jag tycker att vi har fört matcherna till största delen. Sen är det två otroligt jämna lag så det är klart att det svänger lite, säger Markus Modigs.

Hålla fokus

Oskarshamns 5-2-triumf på tisdagskvällen innebar att sviten med tre raka sudden-matcher bröts.

– Det känns som att de har haft lite medstuds i de första matcherna. När det istället började studsa åt vårt håll så ser det ut som det gjorde i går.

För Oskarshamn väntar nu bortamatch på torsdagskvällen. Seger där och laget kan bli klart för SHL på hemmais på lördag.

– Vi måste hålla fokus på nästa match hela tiden. Vi ska vinna den och sen ta det därifrån. Nu är det 2-2 i matcher och det spelar ingen roll vad vi har gjort för prestationer innan. Jag hoppas att vi kan åka upp och sno matchen i morgon, då blir det ett jäkla liv på lördag. Det vore drömscenariot.

Tufft resande

Markus Modigs och de andra spelarna i IKO njuter förstås av hockeylivet för stunden.

– Det är jäkligt häftigt att få vara med om något sådant här. Som det är nu finns det inget annat än SHL-kvalet i staden, det är det alla pratar om.

I kväll tar Oskarshamns spelare och ledare flyget uppåt i landet för att slutligen hamna i Timrå.

– Resandet är det jobbiga just nu. Men så länge det går bra och man är i bubblan funkar det att spela matcher. Trötthetskänslan finns inte där särskilt mycket.

Hur ska ni besegra Timrå på bortaplan?

– Jag tycker att vi kan vara lite bättre i att hålla oss på banan. Då tror jag att vi har en bra chans att vinna, säger Markus Modigs.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt