Annons:

SKRÄLLEN ÄR ETT FAKTUM – IK OSKARSHAMN KLART FÖR SHL

IK Oskarshamn är klart för spel i SHL nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

SKRÄLLEN ÄR ETT FAKTUM – IK OSKARSHAMN KLART FÖR SHL

En av svensk ishockeys genom tiderna största skrällar är ett faktum. IK Oskarshamn är klart för spel i högsta serien, SHL, nästa säsong och har slagit ut Timrå IK i direktkvalet.

Annons:

Oskarshamn spelar i ishockeyns SHL nästa säsong efter seger i bäst av sju matcher mot Timrå IK i SHL-kvalet och har skrivit småländsk idrottshistoria.

Direktkvalet mellan Oskarshamn och Timrå har varit en riktig nagelbitare från start till mål. Timrå hade matchboll inför den sjätte matchen i Oskarshamn i lördag men Oskarshamn gav aldrig upp. I förlängningen klev Joakim Thelin, med ett förflutet i Västerviks IK, fram och sköt segern till Oskarshamn. 

Samtliga sex möten i den här serien har slutat med hemmaseger och stor press vilade givetvis på Timrås axlar inför kvällens dramatiska avgörande i Medelpad. 

Stolt är SHL-sportchef

Oskarshamn gjorde 1–0 i mitten av första perioden genom lagkaptenen Jonas Engström och 2–0-målet kom med elva minuter kvar av tredje perioden när Mattias Sointu utnyttjade misstag i Timrås uppspelsfas. 

Timrå hade mycket spel efter IKO:s 2–0-mål men inga direkta farliga chanser. IKO höll ifrån, vars målvakt Christoffer Rifalk var en dominant, och John Dahlström satte 3–0 i öppen kasse med en och en halv minut kvar.

IKO:s historiska avancemang innebär att Vimmerby Hockeys tidigare sportchef, Daniel Stolt, helt plötsligt är SHL-sportchef. I laget finns Vimmerbysonen Markus Modigs och Västervikssonen Adam Åhman, som inte fick någon speltid i den historiska matchen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt