Annons:

Poängkungen öppnar för fortsättning i Virserum

Det är oklart i vilken riktning Simon Dahls hockeykarriär kommer att gå. Foto: Linus Johansson

Poängkungen öppnar för fortsättning i Virserum

Flera duktiga spelare har lämnat Virserums SGF. Poängkungen Simon Dahl öppnar dock för en fortsättning i klubben.
– Skulle det bli så att det blir ett sämre lag skulle det innebära att jag får mer speltid och det är också roligt, säger Simon Dahl.

Annons:

Efter fyra säsonger i Vimmerby Hockey blev det istället spel med Virserums SGF i division tre säsongen 2016/17 för Simon Dahl. Förutom ett kortare gästspel i Vimmerby i början av den senaste säsongen har Dahl blivit kvar i VSGF. Säsongen 2018/19 gjorde han mäktiga 123 poäng på 32 matcher.

”Sjukt sugen”

Vad som händer med den 28-årige forwarden, som bor i Vimmerby, till nästa säsong är oklart.

– Jag vet faktiskt inte. Jag har tänkt att vad som än händer kommer jag alltid kunna spela i Virserum. Det jag kan säga är att jag är sjukt sugen på att spela hockey nästa år också. I nuläget vet jag dock inte hur det kommer att bli i Virserum. Klubben har tappat en hel del spelare och känslan är att det ser mörkt ut. Som det är nu finns det ingen spelare eller tränare klar, säger Simon Dahl.

Är du intresserad av att fortsätta i Virserum även om det blir ett på papperet sämre lag?

– Ja, det spelar inte så stor roll egentligen. Skulle det bli så att det blir ett sämre lag skulle det innebära att jag får mer speltid och det är också roligt.

”Inte upp till mig”

Man kan säga att pendeln har svängt rejält för Simon Dahl, från att ha planer på att lägga av till att känna ett stort sug för att fortsätta spela.

– Jag hade ställt in mig på att jag skulle lägga ner. Men det känns inte alls som att jag är färdig med hockeyn och jag vill verkligen spela.

Har du fler alternativ än Virserum?

– Jag vet inte... Jag har velat vänta ut Virserum lite, vi får se hur det blir.

En återkomst i Vimmerby Hockey verkar inte så trolig även om Simon Dahl själv inte skulle ha något emot det.

– Skulle de vara intresserade är jag jätteintresserad av att spela i Vimmerby. Jag har pratat lite med ”Jagge” (Jakob Karlsson, VH-spelare) fram och tillbaka och det är klart att jag blir sugen på att spela, men det är inte upp till mig att bestämma. Jag har inte pratat med någon i sportgruppen, säger Simon Dahl.

Utesluter inte en fortsättning

Två andra Vimmerbybaserade spelare som har lirat i VSGF de senaste säsongerna är forwarden Jim Nordh och backen Alexander Andersson. Ingen av dem stänger dörren till en fortsättning i Virserum.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir än utan får ta ett beslut på det under de kommande veckorna. Virserum är absolut med i tankarna, säger Jim Nordh.

– Jag vet inte hur det blir, men jag vill ju säkert spela framåt hösten, som varje år. Men nu har ju några spelare lämnat för Åseda så vi får se vad som händer. Jag kommer inte att spela någon annanstans än i Virserum i alla fall, säger Alexander Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt