Första förlusten efter ordinarie tid för IKO – Växjö vann Smålandsderbyt

Det blev förlust för Joakim Thelins IK Oskarshamn i Smålandsderbyt. Foto: Ossian Mathiasson

Det går att besegra IK Oskarshamn under ordinarie tid i SHL. Det visade Växjö Lakers som vann Smålandsderbyt med 3-2.

Växjö tog ledningen i den första perioden med 1-0 och hade också ett stort skottövertag. I den andra akten, strax efter att Växjö klarat av sin femminutersutvisning efter att Brendan Shinnimin fått matchstraff för sin tackling på IKO:s Oskar Nilsson, kom 2-0 för Växjö.

Succéspelaren Tyler Kelleher reducerade bara någon minut senare till 2-1 och tog IK Oskarshamn in i matchen igen.

I den tredje perioden satte Växjö 3-1 innan Tyler Kelleher återigen reducerade för IKO. Närmare än hans 3-2-mål i numerärt underläge kom dock inte Oskarshamn.

Pontus Näsén och Emil Wahlberg fanns med IKO:s lag, men ingen Markus Modigs som är skadad.

IKO ligger fyra i SHL, en poäng från serieledning.