VSGF vann genrepet: ”Tror att vi kan överraska många lag

Robert Davidsson gjorde en bra insats i VSGF-målet. Foto: Arkiv

VSGF vann genrepet: ”Tror att vi kan överraska många lag"

På lördag drar division 3-säsongen igång för Virserums SGF. I genrepet mot Lenhovda IF blev det seger med 3–1.
– I anfallszonen börjar vi få till det, säger tränaren Tomas Larsson.

Inför division 3-säsongen har Virserums SGF spelat två träningsmatcher, båda matcherna har slutat med vinst mot seriekonkurrenten Lenhovda IF. Seger med 4–3 i första mötet och 3–1 i andra mötet.

– Det var skönt att vinna igen. I anfallszonen börjat vi få till det. Vi har ett starkt lag och jag tror att vi kan göra mycket av materialet som finns och överraska många lag. Vi har inte diskuterat någon målsättning än så länge men vi kan få till något bra, säger Tomas Larsson.

Premiären närmar sig

Bortsett från att Virserum drog på sig en stor mängd utvisningar var nye huvudtränaren Tomas Larsson nöjd efter andra träningsmatchen.

– Vi drog på oss mycket onödiga utvisningar som förstörde stora delar av matchen. Bara i första perioden hade vi sex utvisningar, det funkar inte, säger han.

När hade ni er bästa period?

– I början av andra perioden. Vi hade tio bra minuter där jag tycker att spelet sätter sig allt mer. Vi är bra i försvars- och anfallszon, har bra uppspel och det finns tendenser till något bra.

Det är mindre än en vecka kvar till seriepremiären i division 3 då rivalen Åseda IF kommer på besök. I Åseda finns flera bekanta ansikten, bland annat den tidigare VSGF-tränaren Fredrik Pettersson och Christoffer Velander, som har VSGF som moderklubb och har spelat i klubben i många år.

– Det blir att nöta mycket powerplay och boxplay i veckan. Konditionsmässigt ser det okej ut, säger Larsson.

Målskyttar var Otto Svensson, Markus Jardebrink och William Björklund. Bäst i laget var målvakten Robert Davidsson, som bara släppte en puck förbi sig.