Annons:

För många utvisningar förstörde för Virserum:

Alexander Andersson fick beröm för insatsen mot Valdemarsvik.

För många utvisningar förstörde för Virserum: "Pratat om disciplinen"

Virserums SGF föll tungt med 5-4 hemma mot Valdemarsvik. På tok för många utvisningar sänkte hemmalaget.
– Fem mot fem tycker jag att vi är bättre, säger tränaren Tomas Larsson.

Annons:

Valdemarsvik har imponerat under inledningen av säsongen och Virserum lyckades inte stoppa dem. Gästerna vann med 5-4 – efter att VSGF spenderat alldeles för mycket tid i utvisningsbåset.

– De gör fyra av fem mål i PP, så det är tungt. Vi börjar ta utvisningar och det är extra dumt eftersom vi vet att de är vassa i PP. Vi hade pratat om att hålla disciplinen, men vi faller ur och tar onödiga utvisningar. Det straffar oss direkt, säger Tomas Larsson. 

Valdemarsvik tog ledningen med 1-0 efter drygt fyra minuter. Virserums kvittering lät dock inte vänta på sig. Bara minuter senare utjämnade Simon Dahl till 1-1. 

Innan perioden var över återtog Valdemarsvik ledningen och höll den perioden ut. Tidigt i den andra perioden utökade gästerna till 3-1. Kort därefter reducerade Karl Torstensson till 3-2 och VSGF fortsatte att skapa chanser. Simon Dahl hittade nätet för andra gången och kvitterade till 3-3. 

"Blir jättebesviken"

Precis i inledningen av den tredje satte Valdemarsvik 4-3 och Virserum fick ånyo börja jaga. Jakten skulle emellertid ge utdelning och Karl Torstensson kvitterade i numerärt underläge. Då drog VSGF på sig en ny utvisning strax därpå och i det efterföljande numerära överläget kunde Valdemarsvik avgöra.

– Man blir jättebesviken förstås. Vi är bättre i fem mot fem och i första funkar allt klockrent för oss. Jag tänker inte skylla på domaren heller, utan man får anpassa sig efter nivån. Matchen avgörs i fem mot fyra, för annars tycker jag att vi får matchen dit vi vill. 

Virserum fick jaga hela tiden och det blev för jobbigt.

– I fem mot fem var det ingen fara, men så kom det utvisning på utvisning. Vi orkar aldrig riktigt sätta den där sistapressen. Vi går på fyra backar nästan hela matchen och det tar på krafterna. Man ska komma ihåg att Valdemarsvik inte är något dåligt lag, men fem mot fem har vi det alla dagar i veckan.

Karl Torstensson och Alexander Andersson fick beröm. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt