Annons:

Dahl fyramålsskytt när VSGF tog stort kliv mot Alltrean

Simon Dahl gjorde fyra mål när VSGF besegrade Lenhovda. Foto: Ossian Mathiasson

Dahl fyramålsskytt när VSGF tog stort kliv mot Alltrean

Virserum plockade tre mycket betydelsefulla poäng i kväll. Simon Dahl blev fyramålsskytt när Lenhovda besegrades med 5-3. Nu talar det mesta för att Virserum kommer gå till Alltrean.
– Det var absolut en viktig seger och riktigt skönt att kunna tvåla dit dem, säger tränaren Thomas Larsson.

Annons:

Virserum har nu en poäng och 17 mål till godo på jagande Motala inför den sista omgången. Motala möter ettan Åseda på bortaplan och Virserum har sjuan TAIF Löfstad, även det på bortais.

– Det ser jättebra ut och vi får se vad Åseda kan göra. Vi har TAIF borta och det blir ingen lätt match, de är alltid bra hemma.

Tre mål på tre minuter

Virserum tog en kämpaseger i kväll och förlorade faktiskt skotten med hela 43-25. Robert Davidsson räddade 40 skott i hemmakassen och stod för en fin insats. 

Starten blev avgörande där Simon Dahl slog till tre gånger om på tre minuter och 15 sekunder. Första målet kom i den femte minuten. 

– Vi fick en kanonstart och risken är att man blir lite bekväm och går ned lite i tempo. Jag tycker att vi kom ur det ganska snabbt ändå.

 

Lenhovda reducerade två gånger om före första pausvilan. VSGF gjorde en stabil andraperiod med mål av Jim Nordh och Simon Dahl och hade sedan skaplig kontroll i sista. Lenhovda reducerade i boxplay med åtta kvar, men hemmalaget red ut stormen.

– Det var en bra match från oss, det kommer en del dippar men vi kommer ur dem ganska snabbt. I tredje forsar de på och försöker pressa oss, men jag var aldrig orolig.

Förstafemman var förstås bäst på isen och stod för alla fem mål.

– Dahl viktig för oss. Han producerar poängen som han ska göra och jag tycker att han har förbättrat sitt jobb den här säsongen med. Det ska han ha beröm för oss också. Hela vår förstafemma är riktigt bra.

Beröm går till Jim Nordh, Simon Dahl och Daniel Öhlund.

Mål + assist: Jim Nordh 1+4, Simon Dahl 4+0, Andreas Lundgren 0+2, Adam Koponen 0+1, Daniel Öhlund 0+1, Otto Svensson 0+1. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt