Annons:

Virserum klart för Alltrean – efter stark vändning

Jim Nordh och Simon Dahl hade i vanlig ordning poängfest. Foto: Arkivbild

Virserum klart för Alltrean – efter stark vändning

3-0-underläge och illa ute. Då svarade Virserum för en imponerande vändning och slog TAIF Löfstad med hela 7-3. Därmed är Virserum helt klart för Alltrean.

Annons:

Virserum stod stilla ute på isen och hamnade i en mycket svår uppförsbacke. Efter drygt tio minuter var hemmalaget i ledning med 3-0. 

– Vi börjar trevande och kanske att det var allvaret som satt sig i huvudet på killarna. Första tio, tolv minuterna var verkligen sådär. Men sedan steppar vi upp och får ett viktigt 3-1-mål innan paus. Det var viktigt för självförtroendet, säger tränaren Tomas Larsson.

Det var Oskar Nelson som med knappt tre minuter kvar satte 3-1. I den andra perioden var det verkligen inget snack. Virserum körde över sitt motstånd, vann skotten med 15-2 och perioden med 2-0. Simon Dahl reducerade till 3-2 och Jim Nordh gjorde 3-3.

– Vi bara trummar på och trummar på. Det var inget snack. 

"Åker mycket skridskor"

Likadant blev det i den tredje akten. Ett överlägset Virserum kunde vinna perioden med 4-0 och således matchen med 7-3. 

– Vi åker mycket skridskor och då hänger de inte med. Det var skönt att se. Vi ville verkligen till Alltrean och har både hungriga och rutinerade spelare, som visar vägen. Jag är otroligt imponerad av att vi kommer tvåa i den här serien med ett nästan helt nytt lag. Det är bra gjort. 

Nu väntar ett uppehåll på ett par veckor innan Alltrean drar igång.

– Det känns jättebra att ha tagit oss dit, det var ett mål vi hade och nu har vi uppnått det. Nu får vi sätta nya mål. Vi har inte full koll på vilka vi får möta än, men förmodligen blir det Skånelagen, säger Tomas Larsson och fortsätter:

– Det ska bli skönt att ladda om batterierna lite och jobba på det som komma skall. Vi måste steppa upp ytterligare och se över upplägget. Nu blir det klart längre resor för oss. 

Förstafemman var bra stora delar av matchen. 

– Men mest beröm ska Erik Arvidsson ha, han dominerade och var helt makalös där ute, säger Larsson.

Fakta

Virserums poäng: Simon Dahl (3+2), Jim Nordh (2+3), Adam Koponen (1+1), Oskar Nelson (1+0), Andreas Lundgren (0+4), Daniel Öhlund (0+2), Karl Thorstensson (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt