Annons:

VSGF tog rättvis seger: ”Skönt att känna att vi har det”

Simon Dahl blev tvåmålsskytt för Virserum i 4–2-segern mot Valdemarsvik. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF tog rättvis seger: ”Skönt att känna att vi har det”

Virserums SGF tog en mycket betydelsefull seger i den andra alltrean-matchen. 4–2-segern mot Valdemarsviks IF var dessutom rättvis. 
– Skönt att känna att vi har det, säger tränaren Thomas Larsson. 

Annons:

Virserum åkte på en tung 0–6-smäll i premiären mot Lidköping och i dagens hemmamatch mot Valdemarsvik skulle VSGF ta revansch. Det gick vägen efter en stark insats sett över 60 minuter. 

"Snäppet bättre över hela matchen"

Virserum kvitterade två gånger om i andra perioden där offensive Simon Dahl sköt 1–1 och Adam Koponen 2–2. Inför tredje perioden var det likaläge, 2–2, men VSGF visade styrka och var på spelhumör. Simon Dahl gjorde 3–2 precis i upptakten av tredje perioden och när en VSGF-spelare satt utvisad sköt Daniel Öhlund 4–2 i numerärt underläge. 

– Det var riktigt skönt. 0–6-förlusten mot Lidköping kändes inte rättvis. Det kändes redan från början som att vi tog tag i det och ville verkligen vinna. Det är två bra lag men vi förde matchen och var snäppet bättre över hela matchen. Jag är jättenöjd med insatsen, säger Virserums tränare Thomas Larsson.   

Vad var det som fällde avgörandet i tredje perioden?

– Vi kunde ha haft en stor ledning inför tredje perioden men vi kämpade och tröttade ut dem. De orkade inte, gick ner sig och gnällde på domaren, det lyckades vi utnyttja. Vi pressade på och hade till exempel en fjärdekedja som vi slängde in med jämna mellanrum för att sätta hårdare press på dem, säger Thomas Larsson. 

Beröm till nya backen

Det var Virserums första seger i alltrean och Larsson kände att det mesta stämde i deras spel. 

– Det är alltid skönt med en vinst och känna att vi har det. Med den målsättning vi har så var det viktigt att få det bekräftat, att vi inte är här för skojs skull. Vi gick till alltrean av en anledning och nu ska vi komma topp fyra i serien. 

Nye backen från Boro/Vetlanda, Adam Lindahl, fick beröm för sin insats och kommer tillföra mycket, enligt Larsson. 

– Alla spelare gjorde ett grymt jobb. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt