Annons:

Spaak glömmer aldrig VH-tiden: ”Var jäkligt nära en flytt”

Anders Spaak, med ett förflutet som tränare i Vimmerby Hockey, tränar numera Tidaholm i division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Spaak glömmer aldrig VH-tiden: ”Var jäkligt nära en flytt”

Anders Spaak är alltjämt starkt förknippad med Vimmerby Hockey efter avancemanget till Hockeyettan för åtta säsonger sedan. 
– Jag hade många fina år i Vimmerby som jag aldrig glömmer, säger han. 

Annons:

61-årige Anders Spaak är i VH-kretsar den legendariske och omtyckte tränaren som förde upp Vimmerby Hockey i Hockeyettan säsongen 2011/12.

I tre säsonger var han framgångsrik VH-tränare med avancemang till Hockeyettan första året innan han följde upp det med dubbla allettor. 

Efter tiden i Småland har han tränat Kiruna IF, Grästorps IK och Skövde IK i en säsong och nu är han inne på tredje säsongen som huvudtränare för division 3-laget Tidaholms HF, som förlorade torsdagskvällens bortamatch mot Virserums SGF efter förlängning. 

Trivdes bra i Vimmerby

Även om det är många år sedan han ledde VH är det en klubb som har betytt mycket för honom.

– Jag trivdes väldigt bra med hela föreningen, blev väldigt väl omhändertagen och hade många trevliga människor runt omkring mig. Det är också jäkligt lätt när det går uppåt, det är värre när det går nedåt, säger Anders Spaak. 

Är tiden i Vimmerby höjdpunkten i din karriär?

– Det är klart att den allsvenska säsongen med Skövde 2004/2005 när det var ett lockout-år med massa NHL-spelare bjöd på fantastiska tillställningar, bland annat mot AIK på Hovet. Det var jäkligt roligt. Rent sportsligt tycker jag att säsongerna i Vimmerby var en stor höjdpunkt i min karriär, säger Spaak och fortsätter:

– Vimmerby betydde mycket för mig. Det var så här nära att jag och min fru flyttade till Vimmerby, det var jäkligt nära en flytt. 

"Har stenkoll på VH"

I samband med Tidaholms match i Virserum fanns VH-bekantingarna Michael Milton, Mikael Carlsson och Ingemar Johansson på plats för att prata med den tidigare VH-tränaren. 

– Det var riktigt roligt att det kom hit folk från Vimmerby. Jag hade många fina år i Vimmerby som jag aldrig glömmer. Vimmerby ligger mig varmt om hjärtat, säger Spaak. 

Hur bra koll har du på VH nuförtiden?

– Jag har stenkoll faktiskt. De förtjänar kanske lite mer med spelartruppen man har men de satte sig samtidigt i den situationen under grundserien. Nu kommer det gå bra i fortsättningsserien, sedan är frågan vad det räcker till i playoff. 

"Borde ha vunnit matchen"

Spaaks Tidaholm vände 2–3 till 4–3 mot Virserum och såg ut att ta hand om de tre poängen när Virserum sköt 4–4 med fyra sekunder kvar av ordinarie tid och avgjorde i förlängningen.

– Vi hade 58 skott på mål och borde ha vunnit matchen. Tillfälligheter gjorde att det blev oavgjort och i en förlängning är det alltid tillfälligheter som avgör. Det är som det är ibland. Jag tycker att vi borde ha avgjort matchen under ordinarie tid, vi var lite bättre på det mesta och gjorde en hyfsad bortamatch.

Hur ser du på avslutningen av matchen?

– Vi gjorde en stark vändning och sedan fick vi inte betalt för det. Vi hade pucken under full kontroll vid flera tillfällen och det är inte farligt att slå en icing och börja om med rätt positioner. Vi får skylla oss själva att vi inte klarade av att hålla vår ledning. 

"Sjunger på sista versen"

Spaak har varit hockeytränare sedan säsongen 2002/2003 och ser slutet på sin tränargärning. 

– Nu sjunger jag väl på sista versen. Vi siktar på att komma till kvalserien och ha en så lång säsong som möjligt. Vi har ett ganska ungt lag med en bra mix av unga och äldre killar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt