Blekt IKO nollades i jumbomötet – Leksand knappar in

IK Oskarshamn föll i Dalarna och har inte vunnit på åtta matcher i SHL. Foto: Ossian Mathiasson

IK Oskarshamns form är inte särskilt bra för tillfället. I kväll kom åttonde raka förlusten när bottenkollegan Leksands IF vann med 3–0 och gjorde samtliga mål i powerplay.

Både Oskarshamn och Leksand är fast förankrat i SHL:s bottenträsk och har trots sina tränarbyten haft otroligt svårt att vinna matcher den senaste tiden.

Oskarshamn kom till matchen med sju raka förluster och Leksand har haft det ännu tyngre med en nio matcher lång förlustrad.

Det var Leksand som fick jubla i det formsvaga mötet och vann med 3–0 efter att ha gjort samtliga mål i powerplay.

Patrik Zackrisson satte 1–0 efter åtta minuter och Sebastian Wännstörm utökade ledningen sex minuter senare. Marek Hrivik satte avgörande 3–0 i andra perioden.

Oskarshamn är trots kvällens tunga förlust i Dalarna en poäng före Leksand med åtta SHL-matcher kvar och har 13 poäng upp till Linköping på säker mark.