Annons:

Elfte raka förlusten för IKO – två poäng av Hultström

Linus Hultström gjorde två nya poäng när Oskarshamn besegrades med 5-4. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn avslutar SHL på sämsta tänkbara sätt. I dag kom elfte raka förlusten. Djurgården vann en målfest på Hovet med 5-4.

Annons:

IKO fick en smakstart på matchen sedan Oskar Nilsson smällt in 1-0 strax efter att ett powerplay tagit slut.

Vimmerbyfostrade Linus Hultström var inblandad i hemmalagets vändning. Han spelade fram till 1-1 i powerplay och gjorde 2-1 i fem mot tre. En dryg minut senare kvitterade dock Johannes Salomonsson i numerärt underläge.

Avgjorde med drygt tio kvar

Filiph Engsund gav IKO ledningen i början av andra. I slutet av andra vände Djurgården tillbaka i slutet av andra och hade 4-3 inför sista. I fjärde kvitterade Jesper Dahlroth till 4-4 – men någon poäng blev det inte för IKO i dag heller. Med 13 minuter kvar gjorde Anton Hedman matchavgörande 5-4.

Oskarshamn är nu i stort sett klart för negativt kval även i teorin. 15 poäng är kvar att spela om och till fast mark skiljer det just 15 poäng och 43 mål. Det kommer Oskarshamn förstås inte ta in.