Annons:

Ny förlust mot moderklubben: ”De kör hårt och orkar jobba”

Christoffer Velander och hans Åseda fick lämna Virserum med noll poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Ny förlust mot moderklubben: ”De kör hårt och orkar jobba”

Christoffer Velander har två raka derbyförluster med Åseda IF mot moderklubben Virserums SGF.
– Det är givetvis väldigt tungt, säger han efter 3–4-förlusten i Prolympiahallen.

Annons:

Christoffer Velander är fostrad i Virserums SGF och vräkte under fem säsonger in poäng för moderklubben i Hockeytrean innan han lämnade till förmån för ärkerivalen Åseda IF inför fjolårssäsongen. 

Han är nu inne på sin andra säsong i Åseda och levererar i vanlig ordning massa poäng. 

"Vi för matchen"

Det har dock blivit dubbla förluster mot moderklubben som vann kvällens batalj med 4–3 efter att ha avgjort i powerplay med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid. 

– Det är tungt, det är som det är. Det är en rival som kör väldigt hårt och det är jobbigt att möta dem. Jag tycker ändå att vi för matchen sett över 60 minuter men Davidsson (Robert, målvakt i VSGF) räddade dem många gånger, säger Christoffer Velander. 

Nu har du mött VSGF två gånger i år, hur bra är dem?

– Jag tycker ändå att kvalitén har varit bättre i Virserum tidigare säsonger men de har kanske fått ihop gruppen bättre nu. De kör som fan, det gör dem bra. Jag tycker ändå att vi i Åseda är ett bättre hockeylag men det är bara att gratulera Virserum. De kör hårt och orkar jobba, sedan går vi ner oss och tar några utvisningar i fel lägen. När vi tog ledningen med 2–1 så trodde jag att vi skulle knyta ihop säcken, säger Velander.

"Kan inte knyta ihop säcken"

Det var dessutom Christoffer Velander som skickade in Åsedas 2–1-mål i upptakten av andra perioden.

Därefter tog domarna några omdiskuterade utvisningar åt båda håll – och VSGF drog det längsta strået i ett hett och jämnt derby inför 150 åskådare. 

Vad har ni saknat för att vinna de två derbymatcherna?

– Det är väl viljan att vinna. Jag tycker att vi för matcherna i två perioder, både här och i Åseda, men vi kan inte knyta ihop säcken. Vi gör inte heller mål. Davidsson räddar dem och har blivit som ett spöke som vi måste jobba bort. Han är jättebra och det vet vi om. Vi måste skjuta mer och ha mer trafik på kassen. 

Att få möta moderklubben i Virserum ger en speciell känsla för Velander. 

– Ja, absolut. Då är det surt att förlora. Jag blir extra taggad av att spela sådana matcher. Det är många som man känner på läktaren och många av spelarna på isen har man spelat med. Det är tufft att förlora mot Virserum, men vi får ta dem i alltrean om det blir något med tanke på coronapandemin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt