Annons:

EXTRA: COVID-SMITTA I VÄSTERVIKS IK:S TRUPP

Västerviks IK har drabbats av covid-19-smitta hos flera spelare i truppen. Foto: Arkivbild

EXTRA: COVID-SMITTA I VÄSTERVIKS IK:S TRUPP

Minst två spelare i Västerviks IK:s trupp har testats positivt för covid-19. Ytterligare ett antal spelare ska ha uppvisat förkylningssymptom, men inte fått sina testsvar ännu. Nu stängs verksamheten ned med omedelbar verkan.

Annons:

Minst två spelare i Västerviks IK:s trupp har testats positivt för covid-19 i snabbtest, och ytterligare tre-fyra spelare är förkylda, varav en med tydliga covid-19-symptom som bland annat smak- och luktbortfall. Därför har Västerviks IK ställt in tisdagens träning.

Uppgifterna som nådde oss på tisdagsmorgonen bekräftas av sportchefen Emil Georgsson.

– Det stämmer att vi har bekräftade fall i truppen. De har testats positivt i snabbtest och nu väntar vi svar på PCR-testerna som har följt, säger han.

Symptomfria smittade

Det var efter ett snabbtest på måndagskvällen som minst två spelare i Västerviks IK:s allsvenska hockeytrupp konstaterades positiva för covid-19-smittan.

Sedan tidigare har man haft förkylningar i truppen, och vid tester den gångna helgen ska man även där ha fått ett positiv test, där man också väntar svar på PCR-testet.

– Vi har fyra spelare som ligger hemma och är sjuka, varav en har tydliga covid-19-sympton, säger Georgsson.

Hit räknas dock inte de två nu positivt testade, vilka inte ska ha några sjukdomssymptom.

Verksamheten nedstängd

Med anledning av sjukdomsutbrottet, och att man har symptomfria smittade i laget, har Västerviks IK:s klubbledning i samråd med läkarteamet nu valt att stänga ner verksamheten.

– Dagens träning är inställd, och hur det blir med matchen mot Södertälje i morgon vet vi inte än, men det viktigaste nu är att agera ansvarsfullt. Vårt läkarteam diskuterar med SSK:s läkarteam. Sedan är även HockeyAllsvenskan och tävlingsnämnden informerade och involverade i den frågan, säger Emil Georgsson.

Med hänsyn till de enskilda personerna och att svaren på PCR-proven inte har kommit än publicerar vi inte några namn på spelarna i den här artikeln.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt