Annons:

FJÄRDE RAKA SEGERN FÖR VIMMERBY – BORTASLOG SKÖVDE

VH bortaslog Skövde med 3-2 på söndagen. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey tog fjärde raka segern i Allettan. VH vann bortamatchen mot Skövde med 3-2 efter en stark insats.

Annons:

Det var Skövde IK som inledde klart bäst i matchen mot Vimmerby Hockey. Hemmalaget fick tryck flera gånger om i inledningen, men Vimmerby åt sig in i perioden och fick med sig ett powerplay efter några minuter.

Trots ett rätt svagt numerärt överläge hjälpte det Vimmerby att ta sig in i matchen. Dock åkte Vimmerby på två raka boxplay därefter och under framför allt det första av de två skapade Skövde flera fina chanser att ta ledningen.

Men precis när Skövdes andra powerplaymöjlighet var över fick VH ett fint kontringsläge. Oskar Carlsson serverade pucken till Todd Winder, som avslutade med klass. Han snärtade upp den över axeln på Hugo Fagerblom i krysset och Vimmerby var i ledning.

Ledningen stod sig dock bara ett par minuter. Skövde fick till ett relativt långt anfall och till slut lyckades Skövde utjämna till 1-1.

Skotten i den första akten blev 14-7.

Sent reduceringsmål

Vimmerby inledde den andra perioden bäst och redan efter några sekunder fick Ludvig Vännström ett kanonläge. Han blev helt ren i slottet men skottet tog i vänsterstolpen och gick ut.

Det var VH som dominerade perioden och efter knappt nio minuter kom 2-1-målet. Det var just Vännström som lyckades peta in pucken efter en tilltrasslad situation.

Flera gånger om hade man bud på ett 3-1-mål och till slut kom utdelningen också. Ett fint VH-anfall avslutades med att Johan Schreiber sköt 3-1 på tennis. Pierre "PG" Gustavsson hade tagit ett varv i zonen innan han skickade pucken mot mål.

Vimmerby hade sedan bud på ett 4-1-mål flera gånger om.

Men precis som mot Troja/Ljungby åkte VH på en riktigt tung avslutning på andraperioden. Med 14 sekunder kvar hittade Lukas Johansson in med ett 2-3-mål och gav Skövde viktig energi.

Vimmerby vann skotten med 16-8.

Försökte etablera tryck

Skövde fick dock ingen omedelbar effekt av det sena reduceringsmålet i mittenperioden. Vimmerby hade fullständig kontroll på den tredje akten och till skillnad från de tidigare matcherna – där VH haft en snål ledning – var det aldrig särskilt hett om öronen.

Skövde försökte etablera tryck, men en kombination av bra försvarsspel av Vimmerby och svagt anfallsspel av Skövde gjorde att det aldrig blev nära 3-3.

Vimmerby höll undan och tog fjärde raka segern i Allettan.