VH VANN JÄMN MATCH PÅ STRAFFAR – HAN AVGJORDE

Ludvig Vännström klev fram som hjälte i straffläggningen mot Mariestad. Vimmerby har numera sex raka segrar i Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

VImmerby Hockey tog sin sjätte raka seger i Allettan södra. Det blev seger med 2–1 efter straffar mot Mariestad BoIS. Ludvig Vännström gjorde det enda målet i straffläggningen.

Mariestad fick en drömstart på matchen mot Vimmerby. Efter slarv i bortalaget, under ett uppspelsförsök, kunde Mariestad få ett helt fritt läge framför mål.

Jesper Lindén gjorde inget misstag. 1-0 var ett faktum redan efter 3.11. Det här var också Mariestads period, även om Vimmerby skapade några halvchanser att kunna utjämna.

Skotten efter 20 minuter var 12-4 till hemmalaget, som var det bättre laget.

Nyman kvitterade

I den andra perioden fick Vimmerby tidigt ett kanonläge att utjämna till 1-1. Josh Brittain hittade Linus Ljung som sköt i både stolpen och ribban. Mycket närmare än så går nästan inte att komma.

Vimmerby fick med sig ett par powerplay och var flera gånger om nära att sätta 1-1, men fick inte utdelning. Kvitteringsmålet skulle dock komma. En sekund efter ett powerplay för Vimmerby kom målet.

Jonas Nyman åkte runt kassen och satte pucken i krysset. Todd Winder och Oskar Carlsson noterades för varsin assist. Då återstod en minut och 15 sekunder av perioden.

Innan det blev pausvila hann Vimmerby ha ett nytt finfint läge. Mattias Wigley spelade fram Anton Carlsson med bara sekunder kvar, men lagkaptenen fick inte träff.

Straffavgörande

I en förhållandevis avvaktande tredje period kändes det som att lagen var rätt så nöjda med den poäng de hade. VH avslutade tredje perioden bäst och hade ett par lägen till att avgöra matchen.

I upptakten av förlängningen drog VH på sig en klumpig utvisning med fyra spelare på isen. VH stod emot i boxplay och tog matchen till ett straffavgörande.

Efter två mållösa straffomgångar skickade VH fram Ludvig Vännström som gjorde mål med ett distinkt skott. Mariestad missade även sin tredje straff så VH tog hand om bonuspoängen.