Annons:

IKO pulveriserade krisklubben i bottenfighten

IK Oskarshamn krossade HV71 med 7–0 i kväll. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

IKO pulveriserade krisklubben i bottenfighten

IK Oskarshamn tog en jordskredsseger (7–0) i kvällens hemmamatch mot SHL:s kvalklara krislag HV71. Det var IKO:s första seger mot H

Annons:

IK Oskarshamn gör allt vad de kan för att undvika negativt kval i SHL. I kvällens viktiga hemmamatch mot Smålandskollegan bjöd IKO på en smått osannolik överkörning. 

IKO ledde med 1–0 efter första perioden, stack ifrån till 5–0 i andra perioden och vann slutligen med 7–0. IKO har förlorat de tidigare sju SHL-mötena mot HV71 och fick gruvlig revansch i afton. 

Tyler Kelleher, Max Veronneau och Kim Rodahl gjorde två mål vardera. Fredrik Olofsson gjorde ett mål i krossen. 

Blytung vecka för HV71

Det var en mycket viktig trepoängaren för Oskarshamn i bottenstriden. Med en återstående match på programmet ligger IKO ovanför kvalstrecket, tre poäng före Brynäs som har tre matcher kvar att spela. Faktum är att IKO möter Brynäs i sista omgången. 

Smålandskollegan HV71 inkasserade sin tionde raka förlust och är redan klart för negativt kvalspel där man får möta antingen Brynäs eller Oskarshamn. HV har 0-13 på två matcher och visar ingen bra form inför det ödesmättade kvalet. 

Emil Wahlberg var uppsatt som sjundeback och Markus Modigs var 13:e forward i IKO. Emil Andrae och Christoffer Törngren spelade för HV71 medan Jesper Kokkonen saknades. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt