JUST NU: VH VANN I MÖRRUM – SKAFFADE SIG MATCHBOLL

Vimmerby besegrade Mörrum med 1–0 i första matchen i åttondelsfinalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey vann första mötet i åttondelsfinalserien mot Mörrum med 1-0 – och kan nu avgöra på hemmais på fredag.

Vimmerby Hockey valde som femte lag Mörrum, ett lag som VH har mött fyra gånger denna säsong, som sin motståndare i åttondelsfinal. VH har nämligen vunnit tre av fyra möten mot Mörrum under årets säsong.

I kväll spelades första matchen i åttondelsfinalmötet i Jössarinken i Mörrum. Båda lagen har vilat lika länge efter Allettans slut och Mörrum kom ut med mycket energi i matchupptakten utan att få hål på Tomas Rydén i VH-kassen. Det var på det stora hela Mörrum som dikterade villkoren i första perioden medan VH såg ut att vara ur matchform.

Styrningsmål av Winder

Vimmerby växlade upp rejält i mittakten, hade ett stort spel- och chansövertag och tog ledningen när Todd Winder placerade sig framför mål och styrde in Olle Hellströms backskott. Faktum är att VH vann skotten med övertygande 18–5 i mittperioden och hade chanser till att dryga ut sin ledning.

Vimmerby gjorde en stabil insats i tredje perioden, försvarade sin ledning på ett bra sätt och hade i powerplay chansen att punktera tillställningen.

Med cirka en minut kvar plockade Mörrum keepern, men någon farlighet lyckades man inte skapa. Närmast att göra mål var Anton Carlsson, som dock sköt utanför den tomma målburen.

Tomas Rydén höll en hög nivå matchen igenom och var ytterst tät som sista utpost.

Vimmerby har i och med denna seger skaffat sig en matchboll i serien och kan avgöra när man lagen möts i Vimmerby på fredag.