Annons:

Västervik tog första segern – Liljegren tillbaka och målskytt

Viktor Liljegren var tillbaka i Västervik och blev matchvinnare. Foto: Bildbyrån

Viktor Liljegren blev stor matchhjälte för Västervik, när man plockade första segern i semifinalserien mot Timrå. Forwarden gjorde viktiga 2-1-målet i en match som slutade 4-1 till smålänningarna.

Annons:

Gästerna var nära att få en drömöppning på semifinal fyra. Morten Madsen blev fri framför mål men Daniel Marmenlind bjöd på en magisk räddning när han hann över med klubban i förflyttningen. Timrå hade tagit tag i taktpinnen i inledningen av matchen. Man startade, precis som i semifinal tre, matchen bäst men Västervik svarade bättre under den första perioden.

Timrå visade att man är hockeyallsvenskans bästa lag och skapade de hetaste målchanserna. Jonathan Dahlén fick en fin möjlighet när Västerviksförsvaret slarvade med pucken, men då räddade Marmenlind återigen sitt lag. Hemmalaget fick avsluta perioden i powerplay, när Timrås Alexander Lindelöf fick besöka utvisningsbåset. Ingen utdelning och mållöst efter 20 minuter.

– Inte riktigt nöjd med vårt spel. Vi dräller med pucken, vi måste upp. Är inte riktigt där, det är lite för dåligt. Vi måste våga vinna. Vi har inget att förlora, säger Västerviks Joakim Hagelin till C More i första periodpausen.

Tuffa smällar på VIK-duon

Bortalaget kom ut starkt även i den andra perioden och hade de flesta lägena i matchen. Västervik hade samtidigt väldigt svårt att etablera sig i anfallszon och Timrås målvakt Jacob Johansson var väldigt sysslolös såhär långt. I slutskedet av perioden ökade intensiteten.

VIK fick sin första farliga möjlighet när Simon Krekula kom helt fri men sköt Johansson rakt i bröstet. Det blev ingen rolig avslutning på den andra perioden för hemmalaget. Både Victor Öhman och Connor Jones fick lämna isen på grund av skador. Jones fick Filip Westerlunds skridsko i ansiktet och tvingades åka till omklädningsrummet för att sy.

När det gällde Öhman så tappade Västervik-forwarden skäret, och åkte in hårt i sargen. 29-åringen blev liggandes på isen men kunde efter en stund lämna isen.

Liljegren matchhjälte

Men det skulle inte visa sig vara någon större fara. Duon var tillbaka när pucken släpptes till den tredje perioden. Drygt två minuter in kom kvällens första mål. Jonathan Dahlén som blev matchhjälte senast, gjorde 1-0 till Timrå efter en fin framspelning från Albin Lundin. Västervik skulle svara snabbt när Kellen Jones styrde in 1-1 minuten senare.

Västervik kom mer in i matchen och fick fler minuter i Timrås försvarszon. Man skulle även ta ledningen. Viktor Liljegren, som var tillbaka i truppen, gjorde 2-1 i powerplay efter att Öhman levererade en fin macka. Bortalaget försökte att komma tillbaka efter att VIK hade vänt. Men istället kunde Tim Wahlgren och Jacob Bjersiljius punktera matchen med varsitt mål i tom kasse.

Seger med 4-1 för Västervik och man har därmed reducerat matchserien till 1-2. Ny drabbning väntar i Västervik på fredag.