Marmenlind storspelade när Västervik vann måstematchen

Daniel Marmenlind var matchens gigant när Västervik såg till att förlänga matchserien. Foto: Bildbyrån

Daniel Marmenlind blev stor matchhjälte, när Västervik vann ångestmatchen mot Timrå för att hålla säsongen vid liv. Seger med 3-1 efter att Marmenlind stoppade 41 av 42 skott.

Västervik behövde vinna kvällens match mot Timrå i semifinal nummer fem, för att drömmen om SHL skulle vara kvar. Då klev en viss målvakt vid namn Daniel Marmenlind fram och räddade kvar sitt lag i slutspelet.

Timrå började väldigt starkt precis som de tidigare matcherna. Daniel Marmenlind i Västervik sattes på prov direkt och fick bli varm i kroppen. Bortalaget stod upp i Timrås hårda press under de första minuterna. Hemmalaget skapade flera heta lägen för att göra matchens första mål. Och till slut skulle man få utdelning.

Direkt efter ett bra anfall från Västerviks sida, så gjorde stekhete Albin Lundin 1-0 till Timrå med en projektil som Marmenlind inte hann reagera på. VIK var väldigt nära att kvittera med fem minuter kvar, men en klockren stolpträff från Simon Krekula gjorde att det var hemmalaget som hade ledningen efter den första perioden.

Västervik vände underläge

Viktor Lodin var tillbaka ikväll för Timrå efter ha missat de två senaste matcherna. 21-åringen var väldigt nära att ge hemmalaget en drömöppning på den andra perioden. Forwarden fick friläge men Daniel Marmenlind hängde med i förflyttningarna. Lodin hade flera fina lägen att göra 2-0 i en period som Timrå dominerade spelmässigt.

Men mitt i all Timråpress så skulle det komma ett mål från Västerviks sida. Jakob Bjerselius gjorde 1-1 bakom Jacob Johansson som inte haft mycket att göra. Efter målet så drog VIK på sig dubbla utvisningar och gav Timrå chansen att replikera snabbt. Men starkt boxplay och direkt efter man har blivit fulltaliga, så gjorde backen Alfred Barklund sitt första mål i Västervik.

Ny match i Småland

Timrå satte hård press direkt i den tredje perioden och jakten efter en kvitteringspuck var igång. Hemmalaget bombade med skott men Marmenlind var en vägg som Timrå inte lyckades bryta sig igenom. Istället kunde Kellen Jones avgöra i öppen kasse. Västervik reducerade därmed till 3-2 i matcher och ny match väntar nere i Småland om två dagar.

Bortalaget får tacka sin målvakt Daniel Marmenlind som gjorde en strålande insats.