Annons:

Ludvig imponerade i årets första tävling

Ludvig Fransson, till vänster, blev tvåa i sin klass. Foto: Privat

Den gångna helgen drog kartingsäsongen i gång. För Ludvig Fransson från Hultsfred blev det en andraplats i micro-klassen i Klippan Cup.

Annons:

Tävlingen i Skåne lockade över 250 deltagare från hela landet. 27 av dem tävlade i Ludvig Franssons klass.

Hultsfredskillen visade fin form redan i årets första tävling. I tidskvalet, som bestämmer startposition i de två heaten, blev Fransson trea.

I det första heatet blev det en fjärdeplats och i det andra heatet var Ludvig Fransson först över mållinjen. Det gjorde att han fick startposition två i finalen. Väl där missade han lite i starten och kom i väg som trea. En snygg omkörning gjorde dock att det till slut blev en fin andraplats i klassen. Vann tävlingen gjorde Karl Engebladh från Kalmar.