Annons:

Victor körde upp sig efter tuff start – trea i junior-SM

Victor Karlsson körde in som trea i JSM. Foto: Privat

Victor körde upp sig efter tuff start – trea i junior-SM

Victor Karlsson, Vimmerby MS, slutade trea i SM-deltävlingen som avgjordes i skogarna runt Älmhult.
– Vi fick till den där känslan som man alltid vill ha, säger Victor Karlsson.

Annons:

Den gångna helgen kördes den tredje SM-deltävlingen i rally. För Victor Karlsson från Järnforsen och kartläsaren Jonas Magnér blev det en framgångsrik tävling.

Tävlingen inleddes med två sträckor på Millebygden strax utanför Älmhult på fredagskvällen. Runt 2 500 åskådare var då på plats för att se tävlingen. För Karlssons och Magnérs del blev det en trevande start.

”Bilen kändes orolig och tryggheten i körningen infann sig därmed inte. Efter ett antal justeringar under lördagen återfick de till slut känslan och tryggheten och tiderna visade att man kunde vara med i toppen där de hör hemma”, skriver teamet i ett pressmeddelande.

Tar med sig känslan

Inför den sista sträckan, SS12 hade de 7,6 sekunder att gå på i kampen om tredjeplatsen. Och visst lyckades de behålla den.

– Vi tog i för allt vad vi kunde. Vi fick till den där känslan som man alltid vill ha, bilen gjorde det vi ville och det var aldrig några tveksamheter. Väl i mål kunde vi pusta ut då vi fick beskedet om att vi hade säkrat tredjeplatsen. Den känslan ska vi ta med oss till nästa SM-deltävling, då går vi ut med ett starkt självförtroende, säger Victor Karlsson.
Vann JSM otrimmat 2WD gjorde Jari Liiten och andraplatsen tog Eddie Lundqvist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt