Annons:

Målilla ska köra i högsta serien – satsar på två lag: ”Ser riktigt ljust ut”

Målilla MK Motocrossklubb kommer att köra med två serielag kommande säsong. Foto: Privat

Målilla ska köra i högsta serien – satsar på två lag: ”Ser riktigt ljust ut”

Det ser positivt ut för Målilla MK Motocrossklubb. Så bra att klubben kommer att köra med två lag kommande säsong, varav ett i den högsta serien.
– Det ser riktigt ljust ut med folk, det är riktigt kul, säger Linus Söderling.

Annons:

Förra säsongen slutade Målilla MK Motocrossklubb tvåa i division två. Efter att seriesystemet gjordes om stod det klart att Målilla kommer att köra i den högsta serien, division ett, i år.

– Varje division ett-serie kommer att köras med 15 lag istället för tio, som det varit tidigare, berättar Linus Söderling.

Tolv förare

Totalt blir det fyra division ett-serier uppdelat på södra, norra, västra och östra. Lag ett och två i respektive serie kommer att mötas i lag-SM i slutet av säsongen.

– Dit har vi nog inte material för att ta oss, skrattar Linus Söderling. Det är svårt att veta hur bra de andra lagen är, men topp tio måste vi bli, det är minimum.

Nyligen blev det också klart att Målilla kommer ha ett andralag i division två.

– Vi har tolv killar som är intresserade av att köra seriecross och det är bara tre plus en reserv som kör i ett lag. Nu har Svemo gett med sig så att man får ha två lag. I division två kommer vi att rulla runt mer bland förarna.

Premiär i slutet av april

Tanken är inte att allt för många av de tolv förarna kommer att få chansen i division ett-laget. Det finns en anledning till det.

– De som har kört i division ett en gång får inte köra i division två efter det. Det blir väldigt tufft att ta ut division ett-laget, även om man vet på ett ungefär, säger Linus Söderling.

Premiären körs i Rödeby den 24 april.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt