Annons:

Lokal förare imponerade och vann SM-deltävling – siktar på topplacering

Martin Frejd från Vimmerby, som tävlar för Hultsfred MK, vann helgens SM-deltävling i drifting i Ljusdal. Foto: Björn Billsten/DriftZone.se

Lokal förare imponerade och vann SM-deltävling – siktar på topplacering

Martin Frejd från Hultsfred MK gjorde en grym insats i den andra SM-deltävlingen i Swedish Drift Championship och tog hem segern.
– Vi är givetvis nöjda med resultatet. Viljan och kämpaglöden finns i hela teamet, säger Martin Frejd.

Annons:

Vimmerbybon Martin Frejd tävlar i år för första gången i SM i drifting och den första deltävlingen i Mantorp gick inte alls hans väg. 

I helgens andra SM-deltävling slog han till med en toppinsats på Färila Raceway i Ljusdal. Färila Raceway är ett nytt tillskott i Svenska Mästerskapet där arrangören har byggt en helt ny driftingarena för just helgens ändamål. Det var en bana som bestod av mycket betongmur och det var något som Hultsfred MK-föraren Martin Frejd bemästrade på bäst sätt.

– Vi har jobbat mycket med att hitta inställningarna som passar min körstil och nu känns det som att vi är på rätt väg. Eftersom vi har haft mycket mekaniska problem så har inte tiden funnits för att testa så mycket som vi vill. Vi är helnöjda med helgen, blickar framåt och är sjukt laddade inför nästa deltävling i Hultsfred, säger Martin Frejd. 

Han kom totalfemma i kvalet och gick sedan hela vägen från topp 32 till den avgörande finalen med imponerande körning. 

– Jag tycker om tekniska banor och det är alltid lite extra spännande när det är betongmurar runt hela banan. Det blir lättare att följa banan då men å andra sidan blir banan oförlåtande vid misstag.

Ligger åtta i sammandraget

Helgens succéartade insats och totalseger gav Frejd sammanlagt 106 poäng och nu ligger han åtta i totalsammanställningen efter två deltävlingar. 

– Målet är att vara med och slåss om ett topp fem-placering. Det är ett ganska högt mål bland många duktiga förare men vi ska ge allt vi kan, sen får vi se hur långt det räcker. 

Frejds imponerande insats stack givetvis ut men det var flera Hultsfredsförare som hamnade högt upp i resultatlistan. Johan Ingvaldsson kom sexa (78 poäng), Kevin Brunberg tolva (57 poäng), Richard Loord 14:e plats (47 poäng), Andreas Lilja 20:e plats (20 poäng), Johan Svensson 25:e plats (nio poäng) och Viktor Wettemark erhöll inga poäng. 

Nästa deltävling körs i Hultsfred den 10 och 11 augusti. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt