Första pallplatsen för Fransson i ny klass

Ludvig Fransson har gått upp till klassen junior 60 i år och tog i helgen sin första pallplats i Kalmar. Foto: Privat

Ludvig Fransson, 11, hade en lyckad helg på kartingbanan i helgen. Med futtiga en och halv tiondel fick Hultsfredskillen se sig slagen av Karl Engelbladh i den nya klassen junior 60 (J60).

Karting-talangen Ludvig Fransson från Hultsfred har till årets säsong bytt klass och kör numera i J60-klassen då det är åldern som avgör vilken klass man får ställa upp i.

Förra året tillhörde han de äldsta i microklassen och skördade stora framgångar och i den nya klassen har han mycket att lära sig.

– Det går snabbare, är mycket tuffare och Ludvig är en av de yngsta förarna. Topphastigheten ligger på uppemot 100 kilometer i timmen och förarna är mellan 11 och 13 år i denna klass. Ludvig har alltid haft bra fart och varit snabb men de första tävlingarna i våras var tuffa och han hade lite för stor respekt för de äldre och mer erfarna förarna, säger Pierre Fransson, pappa till Ludvig.

Ju längre tävlingssäsongen har gått desto mer har Ludvig Fransson vuxit in i kostymen och gjort allt bättre resultat. Förra helgen kom han fyra i en stor tävling i Jönköping med förare från både Sverige och Danmark och i helgen kom första pallplatsen i J60-klassen. Han kom tvåa i tävlingen Semesterracet i Kalmar efter en lyckad helg och hade dessutom finalens snabbaste varv.

– Nu laddar vi om för första SM-starten som sker i Kristianstad om några veckor, säger Pierre Fransson.