Annons:

Orienterare vill få koll på terrängen:

Anders Svalbring berättar att orienterare funderar på att lägga ett träningsläger i Målilla och Mörlunda inför O-Ringen i Kalmar län 2022. Foto: Simon Henriksson

Orienterare vill få koll på terrängen: "Var pigga på läger här"

400 orienterare från 42 olika klubbar. Årets orienteringstävling i Mörlunda blev precis som de tidigare årens tävlingar välbesökt.
– Vi har legat mellan 400 och 600 orienterare de senaste tre åren, säger tävlingsledaren Anders Svalbring.

Annons:

Under söndagen arrangerade Målilla SK en stor orienteringstävling i Mörlunda och det mesta var uppåt efter den genomförda tävlingen. 

– Ja, helt klart. Det var jättelyckat med drygt 400 orienterare från 42 olika klubbar. Vi hade deltagare från Skåne i söder till Umeå i norr, säger Anders Svalbring. 

"Var pigga på läger här i Målilla"

Beskedet om att världens största orienteringstävling O-Ringen kommer till Kalmar län och Hultsfred 2022 gläder många orienterare och Anders Svalbring ser det stora intresset.

– Man märker att många är nyfikna på hur terrängen är och passar på att komma hit nu när O-ringen ska hållas här i trakten under sommaren 2022. Några deltagare sa att de kom hit för att testa banan inför O-Ringen och var pigga på att lägga sina träningsläger här i Målilla och Mörlunda, säger Anders Svalbring. 

Under helgen fick Målilla OK som arrangör och banläggningen mycket beröm. 

– Många var nöjda med tävlingen, framför allt med kartan och terrängen. Orienterarna rör sig inte på något stort område men vi har lyckats få en bra banläggning som de gillar. De tycker att vi är en duktig arrangörsklubb och det har spridit sig.

Kör vidare nästa år

Målilla OK:s orienteringstävling kommer arrangeras nästa år igen och Svalbring har sina funderingar på var den ska gå. 

– Att ha den i samma terrängområde som användes under stafett-SM i orientering 2009 är vår tanke. I så fall blir det i Årena som ligger mellan Målilla och Järnforsen. 

Har intresset för orientering ökat nu?

– Ja, orientering är inne nu. Många gillar att springa i naturen och man märker ett uppsving i hela Sverige, säger han. 

Är det likadant hos er i Målilla OK?

– Det tycker jag. Vi har precis avslutat våra nybörjarkurser i orientering och vi hade ett 30-tal deltagare. Det är alltid svårt att säga hur många som fortsätter men vi peppar dem till att fortsätta och det vore kul om vi kan behålla fem-sex stycken.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt