Annons:

SM-tävlingen i orientering i Västervik ställs in: "Extra tråkigt besked"

SM-tävlingarna i orientering som skulle ha ägt rum den 4 april vid Karstorp i Västervik skjuts på framtiden. Detta efter ett beslut från Svenska Orienteringsförbundet på grund av covid-19.
"Detta är såklart ett tråkigt besked", skriver tävlingsledningens Jakob Lööf.

Annons:

Svenska Orienteringsförbundet har valt en striktare linje för sammankomster än regeringens beslut. Maximalt 300 personer vid en sammankomst, säger orienteringsförbundet.

Något som innebär att SM Ultra i Västervik – planerad till 4 april – skjuts på framtiden.

"Vi har självklart följt utveckling de senaste dagarna om Coronavirusets spridning och därför var kvällens besked från Svenska Orienteringsförbundet väntat. Det är ett tråkigt beslut men det är uppenbart att det är rätt sak att göra", skriver tävlingsledningens Jakob Lööf på hemsidan.

Nu tittar man på ett reservdatum.

"Detta är såklart ett tråkigt besked men inte oväntat när situationen är som den är. Jag har den senaste perioden känt att VOs medlemmar verkligen har taggat till och varit sugna på att bjuda in svenska eliten till våra hemmaskogar, därför känns beskedet extra tråkigt. Vi kommer dock få möjlighet att arrangera tävlingarna vid annat datum, så se till att spara på den energin som finns så får vi använda den då", skriver Lööf.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt