Annons:

13-åriga Vilda vann stor tävling på Öland: ”Blev gråtfest”

Vilda Cederlöf Larsson från Hultsfredsbygdens ridklubb gjorde bra ifrån sig på Öland i helgen. Foto: Privat

13-åriga Vilda vann stor tävling på Öland: ”Blev gråtfest”

13-åriga Vilda Cederlöf Larsson från Vena tog hem förstapriset i Jump for Hope på Böda Sand i helgen.

Annons:

Jump for Hope är en hopptävling som arrangeras av Åkerbo Ridklubb på Öland där allt överskott går till Cancerfonden och Barncancerfonden. Hultsfredsbygdens ridklubb var på plats och ryttarna lyckades få med sig flera fina placeringar på vägen hem över Ölandsbron.  

Förra året arrangerades tävlingen för första gången och hade vuxit ytterligare till årets tävling. Det är en tävling som ryttarna från Hultsfred har pratat länge och väl om och längtat efter sedan förra årets tävling. 

– Miljön på Böda Sand med tillgång till den vita stranden för ryttarna lockar många. Utöver tävlingarna kan man umgås med nya och gamla bekantskaper på campingområdet, säger Jessica Cederlöf Larsson. 

Över 600 ponnystarter

Intresset för helgens tävling var stort. Under fredagen var det 170 starter, under lördagen 258 och under finaldagen (söndagen) 188, sammanlagt 616 ponnystarter. 

Mimmi Persson på hästen Hero placerade sig på en fjärdeplats under fredagen och en tredjeplats under lördagen i lätt D (LD) i kategorin D-ponny. Det blev sedan en femteplats i LD+ på söndagen. 

Selma Nilsson på Heartchimer tog en tredjeplats på söndagen i LC+ i kategorin B-ponny. 

På plats för att representera Hultsfred fanns också Elsa Nilsson på Little Fairytale på söndagen. En fin ritt gav en sjundeplats. 

Elin Danielsson hade med sig fyraåriga Alslyckans B Witsh Saga och startade LD i avdelning B, alltså utom tävlan för att skaffa tävlingsrutin under fredag, lördag och söndag. 

13-åriga Vilda Cederlöf Larsson på Teodor, som är en 19 år gammal ponny, lär minnas helgens tävling på Öland med stor glädje. Hon startade helgen med en fjärdeplats i LC på fredagen samt en tredjeplats i LD och en sjundeplats i LC på lördagen. 

Totalseger för 13-åriga Vilda

Finalsöndagen resulterade i en andraplats i LD+ där hon ledde fram till nästa sista ekipaget som slog henne med fyra tiondelar. I sista klassen snubblade Teo precis innan sista hindret och höll på att gå omkull. 

– Han är en sådan superponny som verkligen gör allt för sin ryttare, redde upp situationen och hoppade över hindret men petade ner sista bommen i gräset, säger Vildas mamma Jessica Cederlöf Larsson. 

Under helgen räknades poäng ihop för placeringar för ryttarna och Vildas fina resultat gjorde att hon stod som meetingvinnare i Equus Little Hope 2019. 

– Vilda blev mycket överraskad då hon inte trodde att det fanns en chans efter sista klassen då hon rev sista hindret. Det blev gråtfest för både mor och dotter. Teodor är en ponny som älskar uppmärksamhet och vet direkt när det är dags för prisutdelningar, säger Jessica Cederlöf Larsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt