Annons:

JUST NU: Klartecken för ny GP-tävling i Målilla 2022

Dackarna får förtroendet att arrangera en GP-tävling 2022. 17 september är datumet som gäller. Foto: Stefan Härnström

JUST NU: Klartecken för ny GP-tävling i Målilla 2022

Dackarnas får ännu en gång förtroendet att arrangera en tävling i speedwayens GP-serie. Nästa års deltävling i Målilla arrangeras den 17 september. 

Annons:

FIM och den nya samarbetspartnern Discovery Sports informerade på fredagen om sina planer för GP-serien under de tio kommande åren.  

GP-serien innehåller tolv deltävlingar nästa år och Dackarna får återigen det ärofyllda uppdraget att hålla i en GP-deltävling. Deltävlingen i Målilla brukar hållas i augusti men nu får de ställa in sig på den 17 september 2020. 

– Det känns bra att vi får arrangera en ny GP-tävling i Målilla. Spännande med en ny samarbetspartner som har stora visioner och vill slå på den stora trumman. Discovery Sports har tagit över efter Viasat så det är spännande med en ny samarbetspartner. Deras plan är att det ska bli mer fart kring hela evenemanget. Det är mycket detaljer som vi inte vet om, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson. 

Hur ser du på att tävlingen i Målilla arrangeras en månad senare än tidigare år?

– Det var ett datum som vi blev erbjudna så det var bara att godkänna det, annars skulle det inte bli något. September kan vara en fin höstmånad, bara att det är kallare på kvällen än vad det är i augusti, säger Tomas Karlsson.

GP-serien börjar i Kroatien den 30 april och slutar i Australien den 5 november.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt