Annons:

JUST NU: DACKARNA GÖR NY FÖRÄNDRING – HJELMLAND KLAR

Den tidigare Vetlandaföraren Filip Hjelmland är klar för Dackarna som har stora problem i Bauhausligan. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DACKARNA GÖR NY FÖRÄNDRING – HJELMLAND KLAR

Dackarna gör ytterligare en förändring i sin trupp för att vända den negativa trenden. Den unge polske föraren Mateusz Swidnicki försvinner och hans ersättare är 23-årige Filip Hjelmland.

Annons:

Förra veckan meddelade Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg att man har brutit kontraktet med Mateusz Swidnicki.

"Dackarna hade stora förväntningar på Mateusz Swidnicki när avtalet signerades inför säsongen men som junior i Polen är de nationella tävlingarna många och det är stor press på dom att prestera i ligan. Detta har medfört att Swidnicki inte kunnat köra en enda tävling hittills. Förarna vi har i truppen måste vara tillgängliga annars går det inte att få ihop det när förare är upptagna av andra tävlingar eller då vi drabbas av skador", säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

Mariannelundssonen förstärker Dackarna

Nu har Målillaklubben gjort klart med en ersättare i form av Vetlandaföraren och Mariannelundssonen Filip Hjelmland. Filip har Dackarna som moderklubb och körde hela sin ungdomstid i Dackarna, så det är en ung återvändare som nu åter drar på sig Dackarnas dress.

"Att komma tillbaka till min moderklubb där allting en gång i tiden startade för mig väcker upp många fina minnen, det är med stor glädje och energi jag ser fram emot att vara en del av Dackarna igen", säger Filip Hjelmland.

Dackarnas Mikael Teurnberg är mycket nöjd med förändringen i lagtruppen.

"Filip är en coming man som hade ett bra 2021 men tyvärr fått försäsongen spolierad av en skada. Det är viktigt att få in en svensk till i truppen, vi är väldigt känsliga om vi får skador på dom svenska förarna. Vi tappade ju en svensk förare i och med Alexander Woentins time out. Det blir positivt med lite ny energi i laget, vi har några riktigt tuffa och viktiga matcher framför oss. Sedan att Filip är en lokal kille bosatt i Mariannelund är bara ett extra plus", säger Teurnberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt