Annons:

Teurnberg om att hämta igen underläget:

Mikael Teurnberg menar att åtta poäng är greppbart och går att vända på hemmaplan.

Teurnberg om att hämta igen underläget: "Helt klart greppbart"

Dackarna var med i matchen hela vägen men föll med åtta poäng. Ingen omöjlighet att vända på Skrotfrag Arena menar lagledaren Mikael Teurnberg.
– Det är helt klart greppbart. Hade blivit 16 poäng hade det inte varit roligt, säger han efter 49-41-förlusten.

Annons:

Dackarna rivstartade semifinalmötet i Gislaved genom att vinna de fem första heaten och hade då en sexpoängsledning. Då vaknade Lejonens polska stjärnor och tre heat senare hade Dackarna bara fått med sig tre poäng samtidigt Lejonen skrapat ihop 15. 

– Det började riktigt bra, men sedan fick de chansen att toppa och fick till den toppningen. De tog tre raka femettor, men vi jobbade oss tillbaka igen, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Var du orolig att det skulle rinna iväg där?

– Vi fick lite tid att prata igenom det vid pausen och lyckades vända tillbaka. De hade Zmarzlik i två av tre heat där och fick in Kubera också. Det är starka par.

"Hjälper inte"

Samtidigt var Teurnberg missnöjd med det sjunde heatet.

– Det var en väldigt ojämn start och den borde domaren tagit tillbaka. Jag ringde, men det hjälper inte att göra det. Jag var besviken på det och man behöver ha flyt med sådant. Det var ju inte många omkörningar på banan och vi tappade lite där. 

Dackarna krympte dock avståndet och låg bara under med fyra inför det allra sista heatet. 

– Vi jobbade oss tillbaka och det är det sista heatet som gör att resultatet sticker iväg. Hade vi fått med oss oavgjort ett övertag i det heatet, vilket inte kändes omöjligt inför, hade det sett annorlunda ut.

Hade du köpt ett åttapoängsunderläge på förhand?

– Jag har fått den frågan hela veckan och det är svårt att svara. Jag vill varje heat, men hade det blivit 14 eller 16 poäng hade det varit jäkligt tufft. Det hade inte varit roligt. Åtta poäng är inte omöjligt, det är greppbart helt klart. 

Hade en mörk kväll

Dackarna är starka på hemmaovalen, vilket man ska visa i returmötet, menar Mikael Teurnberg.

– Åtta poäng går att ta igen och vi är starka hemma. Det blir väldigt viktigt att få en bra start i matchen. Vi måste igång ordentligt och det är ingen omöjlighet. Lejonen är guldfavorit enligt de flesta och har ett starkt lag, men vi ska göra allt vi kan.

Frederik Jakobsen hade en mörk kväll och nollades i Gislaved.

– Han bytte cykel och det blev bättre, men han hade det tufft. Han var inte hämmad av skadan, men han har haft det tuffare på bortaplan. Han är mycket bättre hemma. Jag tycker alla sliter och kämpar. Både "Ludde" och Jacob sliter hårt. Man måste titta på krigarinställningen och inte bara på poängen.

Några förändringar är därför inte att vänta inför returen.

– Det här laget har gjort det bra. De har åkt till oss en plats i semifinalen och vi vet vad vi kan hemma. Jag tror vi studsar tillbaka och har en bra känsla.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt