Annons:

POLSK GULDFEST I MÅLILLA – ZMARZLIK VANN OCH SÄKRADE TREDJE VM-GULDET

Bartosz Zmarzlik säkrade vid kvällens GP-tävling i Målilla sin tredje VM-titel. Det stod klart redan innan semifinalen var körd och han gick sedan ut och vann både semifinalen och finalen. Foto: Stefan Härnström

POLSK GULDFEST I MÅLILLA – ZMARZLIK VANN OCH SÄKRADE TREDJE VM-GULDET

Bartosz Zmarzlik har varit i en klass för sig denna säsong och har all anledning att fira efter GP-tävlingen i Målilla. Han säkrade sitt tredje VM-guld och krönte den fenomenala insatsen med att vinna finalheatet.

Annons:

GP-cirkusen intog Målilla på lördagskvällen och många tusentals åskådare såg årets näst sista deltävling som blev en polsk guldfest med Bartosz Zmarzlik i huvudrollen. 

Tai Woffinden och Fredrik Lindgren gick upp i tidig ledning i sitt semifinalheat och höll kvällens stora överraskning Martin Vaculik bakom sig. Leon Madsen, den enda förare som har haft chansen att snuva Bartosz Zmarzlik på världsmästartiteln, fick stopp på maskineriet i första semifinalheatet. 

Bartosz Zmarzlik förberedde sig för sitt semifinalheat när det stod klart att han hade säkrat sin tredje världsmästartitel. En väldigt glad Zmarzlik gratulerades med kramar av många personer i depån och vann kort därpå sitt semifinalheat före Dackarnas nyckelförare Maciej Janowski som efter idogt arbete tog sig förbi Robert Lambert och knep sista finalplatsen. 

Zmarzlik vann före Lindgren

Finalheatet bestod av Bartosz Zmarzlik, Maciej Janowski, Fredrik Lindgren och Tai Woffinden. 

I ett tajt och spännande finalheat tog nyblivne världsmästaren Bartosz Zmarzlik ledninen för att sedan utmanas av Fredrik Lindgren. Han gjorde flera försök att ta sig förbi men Zmarzlik stängde igen alla tänkbara luckor, upprepade förra årets seger i Målilla med en ny triumf och höll fokus på uppgiften, kort efter att han hade säkrat sitt tredje VM-guld. 

Fredrik Lindgren gjorde en kanontävling och har nu skaffat sig ett bra läge för att sluta bland de sex främsta i årets GP-serie. 

Den svenska wildcardföraren Oliver Berntzon missade semifinal efter fem poäng på lika många heat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt