Annons:

GP-tävlingen i Målilla fick toppbetyg:

Mellan 7 000 och 8 000 åskådare bevittnade lördagskvällens GP-tävling i Målilla. GP-arrangören Discovery var nöjda och belåtna med Dackarnas insats. Foto: Stefan Härnström

GP-tävlingen i Målilla fick toppbetyg: "Stärkte våra aktier ordentligt"

Lördagskvällens GP-tävling i Målilla blev en fullträff. Dackarna fick dessutom fint omdöme för sitt arbete vid den nionde och näst sista deltävlingen.

– Det var bara lovord från FIM och Discovery, säger GP-generalen Mikael Teurnberg.

Annons:

Discovery klev inför årets säsong in som ny GP-arrangör efter BSI Speedway och har tagit sportevenemanget till en helt ny nivå. 

Den nionde och näst sista deltävlingen arrangerades på Skrotfrag Arena i Målilla i lördags. Efter en hel vecka med mycket förberedelser och korrigeringar flöt GP-tävlingen på utan problem i den småländska skogen. 

GP-generalen Mikael Teurnberg var strålande glad efter ett lyckat arrangemang. 

– Både sportsligt och arrangörsmässigt var det en succé. Om man jämför med tidigare GP-tävlingar i Målilla är det här en ny nivå med Discovery som ny arrangör. Discoverys koncept bygger mycket på tv och det är en mycket större tv-produktion då tävlingen når så många fler länder. Det går inte att jämföra med tidigare arrangören BSI, säger Mikael Teurnberg.

Hur mycket publik var det?

– Vi har inte fått den exakta publiksiffran, men det var mellan 7 000 och 8 000 personer. Det är väl ändå okej även om man hade hoppats på mer. Det är höst och det har inte tidigare körts ett så sent GP i Målilla, men det är inget man väljer.

"Fick bara goda vitsord"

12-13 långtradare med mycket personal från Discovery anlände till Målilla för en vecka sedan och har jobbat intensivt med att bygga upp arenan tillsammans med Dackarnas ideellt arbetande funktionärer. 

– De har gjort ett jättejobb och jag blir rörd. Det finns folk som har tagit semester från sina ordinarie arbeten och varit på plats hela veckan, säger Teurnberg.

FIM (internationella motorcykelförbundet) och Discovery var mycket nöjda med Dackarna som värd för en GP-tävling. 

– Det var lyckat och vi fick bara goda vitsord. Arrangörsbiten med banan fick toppbetyg. Banchef Mikael Max och hans personal fick tio av tio och de sa på mötet efter tävlingen att Målillas personal borde sköta alla banor i GP-cirkusen. Vi ska sträcka på oss.

Blir det en 17:e GP-tävling i Målilla?

Dackarna fick för 16:e gången i ordningen förtroendet som GP-arrangör och det är just nu oklart om GP-cirkusen gör ett stopp i Målilla även nästa år. 

– Inget är klart, men det känns positivt och vi stärkte våra aktier ordentligt. Tävlingen måste också sammanfattas av klubben i och med att Discovery har ett koncept som ställer ännu mer krav. 

Den polske stjärnan Bartosz Zmarzlik säkrade sin tredje världsmästartitel inför sitt semifinalheat och höll därefter fokus på uppgiften som gav seger i finalheatet. 

– Han är otrolig när han först blir världsmästare och sedan vinner finalen. Det är en värdig världsmästare som kan ta många VM-guld till om han orkar hålla på. Det är en gudabenådad förare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt