Annons:

Dackeförarna väljer bort Sverige:

Både Brady Kurtz och Frederik Jakobsen väljer bort Sverige nästa säsong. Mikael Teurnberg säger att det är något man får acceptera. Foto: Ossian Mathiasson

Dackeförarna väljer bort Sverige: "Något man får acceptera"

Dackarna är igång med sitt lagbygge. Två förare har tackat nej till en förlängning – då båda väljer bort Sverige nästa säsong.
– Det är något man får acceptera, säger Dackarnas Mikael Teurnberg.

Annons:

Dackarna höjde sig mot slutet av säsongen och gick till semifinal trots en svag grundserie. Nu är Mikael Teurnberg igång med truppbygget inför kommande säsong.

Rasmus Jensen, Ludvig Lindgren och Filip Hjelmland är klara för styrning under 2023. 

– Vi har många platser att fylla och ska ha in sju förare till. Jag hoppas kunna få till någon mer namnteckning nästa vecka. Vi har några krokar ute, men jag känner ingen panik. Det är framflyttat till slutet av februari, så det är ingen brådska. Vi vill naturligtvis ha så bra förare som möjligt, men en del hänger på budgeten också, säger Mikael Teurnberg.

Två kompetenta förare har redan sagt nej till en fortsättning i Dackarna. Det rör sig om Brady Kurtz och Frederik Jakobsen. 

– Brady bor i England och väljer upplägget med Polen och England. Inte heller Frederik Jakobsen kommer köra i Sverige. Han väljer Danmark plus England. Det här är något man får acceptera. Det kan ändra sig, men nu har de tagit det här beslutet. 

Vill behålla Janowski

Framtiden för en förare som Jacob Thorssell, som gjorde ett svagt 2022, är osäker. Hans låga snitt lär göra honom hyperintressant för en mängd klubbar.

– Det är absolut en förare vi gärna ser blir kvar, men det är möjligt att andra klubbar rycker i honom. Det är något som är upp till honom. 

Maciej Janowski har varit en toppförare för Dackarna i många år och säger sig trivas bra i Målillaklubben. 

– Jag var i Polen för några veckor sedan och träffade Janowski. Jag hoppas att det ska lösa sig. Det här är hans klubb och vi har pratats vid. Det brukar lösa sig och vi har en bra konversation.

"Kommit hit för att vinna"

Vilka andra toppförare som kan bli aktuella, vill inte Teurnberg avslöja.

– Det är några GP-stjärnor jag pratat med och det börjar röra på sig. Jag träffar styrelsen i närtid och då ska vi börja titta på en strategi. Jag tror att det kommer landa in ett par namnteckningar rätt snart, men man får inte ha bråttom heller. Jag gillar en viss typ av åkare, som är aggressiva och har bra attityd. Snart kommer Rasmus Jensen hit och det är en bra förare att bolla med. Jag pratar en hel del med honom och vollar olika alternativ.

När tror du att truppen kan vara hyfsat färdig?

– Jag hoppas att ha några tunga namn inom de närmaste två till tre veckorna. Därefter får resten bli lite pö om pö. Vi ska ha en startsjua och några backupförare. Det är min tanke. Vissa lag byggs på att förarna ska turas om hit och dit, men jag tror inte riktigt på det. Jag vill sätta ihop ett lag som ska bygga på kontinuitet. 

Kommer ni bygga ett lag för att ta guld?

– Jag har kommit hit för att vinna och vi vill ha ett attraktivt lag för samarbetspartners och publik. Sedan går det att spetsa laget under resans gång. Vi vill hitta guldkornen och slåss i toppen. Det vill man alltid. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt