Annons:

DACKARNAS OCH VÄSTERVIKS FORMKURVOR BRÖTS I DERBYT

Dackarna tog säsongens första seger när formstarka länsrivalen Västervik besegrades med 52–38 på hemmaplan. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNAS OCH VÄSTERVIKS FORMKURVOR BRÖTS I DERBYT

Dackarna och Västervik kom till derbyt med två helt olika formkurvor. Båda sviterna bröts på Skrotfrag Arena i kväll. Dackarna tog första segern och Västervik åkte på första nederlaget. Matchen slutade 52–38 inför 2 498 åskådare. 

Annons:

Dackarna fick precis den start de hade önskat sig på länsderbyt mot Västervik och ledde skaffade sig en tiopoängsledning efter sex körda heat. 

Filip Hjelmland körde riktigt bra och fixade dubbla heatsegrar, först en fyrtvåa tillsammans med Ludvig Lindgren i heat två och sedan en femetta med Andzejs Lebedevs i heat fyra.

Hjelmlands imponerande start ledde till att Dackeledningen satte in honom i par med Maciej Janowski i heat sju. Han gick omkull i första sväng och blev utesluten. I omstarten visade Janowski klass genom att ta starten, hålla ledningen hela vägen in i mål och se till att hålla tiopoängsledningen intakt. 

Femetta precis före pausvilan

Västervik försökte därefter komma tillbaka poängmässigt. De plockade bort Gleb Chugunov till förmån för Tai Woffiden i heat åtta och satte in Bartosz Smektala på David Bellegos plats i heat nio. 

Båda heaten slutade 3–3 och och toppningarna gick inte hem. Tai Woffinden slutade sist i heat åtta och Bartosz Smektala fick stopp när han låg sist i nionde heatet. 

Västervik slog tillbaka med sin första femetta i sista heatet före pausvilan. Gleb Chugunov och Anton Karlsson besegrade Maciej Janowski och Ludvig Lindgren. Dackarnas ledning minskade till sex poäng och Västervik fick vittring i derbyt.

Avgörande i första nomineringsheatet

Dackarna gick via en fyrtvåa i heat elva upp i ledning med åtta poäng, men Västervik replikerade med en fyrtvåa i efterföljande heat efter att Dackeföraren Adrian Gala fått stopp i starten.  

Dackarna hade chansen att säkra segern i egenskap av en femetta i sista heatet före nomineringsheaten. Det blev ytterligare en fyrtvåa i Dackarnas favör och ledningen var då uppe i 43–35. 

Maciej Janowski och Andzejs Lebedevs visade prov på sin parspeedway i första nomineringsheatet och såg med en femetta till att Dackarna ryckte åt sig en ointaglig ledning (48–36). Janowski åkte upp från sista till andra plats och säkrade lagets första seger för säsongen. 

Dackarnas seger skrevs till 52–38 då Daniel Bewley vann kvällens avslutande heat. 

Fakta

Förarpoäng, Dackarna: 

Daniel Bewley 12 (5)

Andzejs Lebedevs 11 (5)

Rasmus Jensen 9 (5)

Maciej Janowski 9 (5)

Filip Hjelmland 7 (4)

Ludvig Lindgren 3 (3)

Adrian Gala 1 (3) 

Förarpoäng, Västervik:

Tai Woffinden 10 (6)

Jacob Thorssell 9 (5)

Gleb Chugunov 7 (5)

Mads Hansen 5 (4)

Bartosz Smektala 4 (5)

Anton Karlsson 3 (3) 

David Bellego 0 (2)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt