Annons:

Västervik föll i stjärnans frånvaro: ”Fanns inte så mycket att köra med”

Morgan Anderssons Västervik inkasserade säsongens första förlust i derbyt mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik föll i stjärnans frånvaro: ”Fanns inte så mycket att köra med”

Västervik speedways fina svit bröts i Målilla i kväll. Det blev förlust med 14 poäng i länsderbyt. 
– Vi möter ett bra lag men man ska komma ihåg att vi saknar en toppförare i Fredrik Lindgren, säger lagledaren Morgan Andersson. 

Annons:

Morgan Andersson var inför länsderbyt mot Dackarna tydlig med att det krävdes en så nära hundraprocentig insats som möjligt för att bärga tredje raka segern. Dackarna fick en kalasstart och ledde med tio poäng innan Västervik sprattlade till och kom in i matchen igen. 

– Vi vann några starter i början på tävlingen och hoppade iväg riktigt bra i första omgången, men då körde vi istället bort oss ute på banan på grund av fel inställningar, säger Morgan Andersson och fortsätter:

– Vi möter ett bra lag men man ska komma ihåg att vi saknar en toppförare i Fredrik Lindgren och att vi har formproblem på vissa håll i laget. Jag var medveten om att det skulle bli tufft, men jag hade hoppats att vi skulle kunna hålla ihop det bättre. 

"Kan bättre än så här"

Västervik plockade en femetta i sista heatet före pausvilan och låg då under med sex poäng, 27–33. 

– Det satte väl lite press på dem, men de hade ett starkt lag efter paus och vi saknade väl lite att sätta emot. 

Dackarna drog ifrån och vann med 52–38 och kopplade grepp om bonuspoängen inför sommarens returmöte.

– Vi kör om fem poäng och då vill man inte att det ska rasa iväg för mycket. Jag hade önskat att vi höll nere siffrorna lite till. Vi kan bättre än så här. Skulle vi vinna den här matchen med det här läget hade Tai (Woffinden) varit tvungen att ha en kanondag, säger Morgan Andersson. 

"Svårt att matcha ett lag i dag"

Morgan Andersson försökte vid flera tillfällen toppa laget för att komma tillbaka in i matchen, men det gick inte vägen. 

– Det var svårt att matcha ett lag i dag. Vi tog bort en förare och satte in en annan förare som gick ut och vann ett heat och sen rätt var det är så var föraren sist och 30–40 meter bakom i nästa heat. Vi försökte köra laget så mycket som det bara gick, men det fanns inte så mycket att köra med och ingen stabilitet. Det gick upp och ner för många av förarna. 

Hur ser du på att er fina svit bröts här i kväll?

– Det spelar ingen roll. Det går inte att gå obesegrat genom en hel serie. Vi har skadeproblem och jag tror att alla lag blir hämmade om man har toppförare likt Fredrik Lindgren och Chris Holder borta. 

Vad gör dig mest irriterad nu när du åker härifrån?

– Polacken i Torun i söndags som satte ut Fredrik (Lindgren), det stör jag mig på. Det hade varit roligare om vi hade fått komma hit med det lag som vi hade tänkt oss. Det är inga garantier för att vi hade klarat det med tanke på att Dackarna gör en bra match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt