Annons:

SM-final i potten i derbyt – ”Det ska vi trycka på innan”

Det här är en syn som Västervik vill se många gånger i SM-semifinalreturen hemma mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

SM-final i potten i derbyt – ”Det ska vi trycka på innan”

Västervik måste köra in Dackarnas åttapoängsöverläge i SM-semifinalreturen på hemmaplan på tisdagskvällen. Klarar de inte det är säsongen över.
– Jag har en god känsla. Vi har fortfarande allt att vinna och inget att förlora, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Den första SM-semifinalen i Målilla kantades av ett långt regnuppehåll och en allvarlig armskada på Dackarnas Patryk Dudek. När krutröken lagt sig stod Dackarna som segrare med 49-41.

– Det var en väldigt märklig match som böljade fram och tillbaka hela tiden. Man behöver inte vara Einstein för att förstå vad som felade för vår del och det får vi försöka rätta till i returen. Det var en del märkliga resultat i matchen. Titta på Dackarna, som hade sina bästa förare i Pawel Przedpelski och Hans Andersen. Men det är så det ser ut i sporten, det är väldigt jämnt, säger Morgan Andersson.

”Fortfarande allt att vinna”

I Västervik stod Martin Vaculik för en mycket svag insats och fick bara med sig en poäng.

– Han underpresterade. Jag tyckte att det var dålig fart i maskineriet och det tyckte han också. Han har åkt på de grejerna i Västervik, men i Målilla räckte det inte till.

För att Västervik ska kunna vända underläget på hemmaplan krävs förstås en toppinsats.

– Jag tycker att känslan är god. Vi har fortfarande allt att vinna och inget att förlora. Det är med andra ord precis som när vi gav oss in i det här dubbelmötet. Sen är det ju så att vi behöver få poängövervikt så man får ta lite småchanser. Det spelar dessutom ingen roll om någon tar fullt, vi måste få med oss hela laget. Det handlar om att kasta in det sista. Vi har med oss några bra hemmamatcher i bagaget och det ska vi trycka på innan.

Ljung är redo

Peter Ljung kraschade i matchen i Målilla förra tisdagen och har vilat några dagar sedan dess. Han ska dock vara redo för returen.

– Han känner sig piggare och piggare och kommer kunna gå in för fullt, säger Morgan Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt