Annons:

”PK” inför avgörandet: ”Pressen är stor på Smederna”

Peter Karlssons Dackarna måste vända ett underläge på två poäng i Eskilstuna för att få titulera sig som svenska mästare. Foto: Ossian Mathiasson

”PK” inför avgörandet: ”Pressen är stor på Smederna”

Dackarna missade chansen till ett poängövertag inför SM-finalreturen. Lagledaren Peter ”PK” Karlsson var ändå nöjd med lagets insats och lägger stor press på Smederna.
– De kommer ha stor press på sig och känna att de måste leverera som regerande svenska mästare, säger han.

Annons:

Dackarna hade en fin åttapoängsledning efter fyra heat och hade då radat upp tre raka femettor. 

Det var positiva tongångar i Dackarnas depå efter den kanonstarten men elva heat senare hade de tappat och förlorat första finalronden med två poäng. 

Nu får de åka till Eskilstuna för att jaga i finalreturen som spås bli väldigt rafflande. 

– Det är som att börja om på noll i morgon igen. Alla förare är hela och vi är jäkligt hungriga inför returen, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna. 

"De har pressen på sig"

Under hela säsongen har Dackarna radat upp flera imponerande insatser, både hemma och borta. ”PK” ser det inte som någon nackdel att finalen avgörs i Eskilstuna på onsdagen. 

– Vi kör jäkligt bra på bortaplan. De (Smederna) kommer ha stor press på sig och känna att de måste leverera som regerande svenska mästare. Det är svårt att komma ifrån det, säger Karlsson. 

Två förare som klev fram i Dackarna var reserverna Joel Kling och Hans Andersen som vann reservkampen mot Smedernas dito med 14–3. Men det blev ändå förlust med två poäng, vilket betyder att lagets förare på plats ett till fem tog 13 poäng mer än Dackarnas dito.

– Vårt reservpar utklassade deras reserver och gör vi det i morgon också så kommer guldet hamna här. De har pressen på sig, säger han.

Vad säger du om matchen i övrigt?

– Vi fick inte riktigt till det till 100 procent, det är känslan. De bemästrade banan lika bra som vi gjorde och det kommer vi vara likadant i morgon. Det är världsförare som vi snackar om. 

"Bara att lyfta på hatten"

Att Joel Kling kom till start och levererade på den nivån var något som imponerade mycket på ”PK”.

– Det var en av killarna som klev fram stort och levererade jäkligt bra. Han visade hjältemod trots att han hade jäkligt ont. Det är bara att lyfta på hatten. Vi var så nära på att ta bort honom från laguppställningen. I går morse kunde han inte resa sig upp ur sängen, säger han.

Vad säger magkänslan inför returen?

– Den säger guld. Det är öppet, vi tar det på ett heat om det studsar rätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt