Annons:

JUST NU: HAN ÄR DACKARNAS FÖRSTA NYFÖRVÄRV

Jacob Thorssell är klar för Dackarna.

JUST NU: HAN ÄR DACKARNAS FÖRSTA NYFÖRVÄRV

Dackarna har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2019. Precis som vi kunde berätta i lördags så handlar det om Jacob Thorssell från Rospiggarna.
– Jacob har alla förutsättningar att ta flera kliv framåt i karriären, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

I lördags kunde vi berätta att Dackarna och Jacob Thorssell var så gott som överens om ett kontrakt över 2019. Nu bekräftas övergången från Rospiggarna.

Jacob Thorssell som kommer från Åtvidaberg är 25 år och började sin karriär i Vetlanda som han tillhörde fram till och med säsongen 2015. De senaste tre säsongerna har han tillhört Rospiggarna. Under ett par säsonger tävlade han även för Västervik i Allsvenskan och tillhörde då en av seriens bästa förare. Säsongen 2019 får han ett ingångssnitt på 1,270 efter att ha kört in 80 poäng på de 16 matcherna han körde för Rospiggarna 2018.

– Jacob har alla förutsättningar att ta flera kliv framåt i karriären, han har sina bästa år framför sig, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna, i ett pressmeddelande.

"Ser det lite som en nystart"

Jacob började tidigt i karriären att tävla i den engelska ligan. Redan 2012 debuterade han för Wolverhampton Wolves, en klubb han fortfarande tillhör. Där var han bland annat klubbkamrat med Peter Karlsson under flera säsonger.

Under 2018 har han även tävlat i den polska Extraligan för Zielona Gora där en annan Dackeprofil återfinns, nämligen Patryk Dudek.

– Årets säsong har inte varit en av de bättre så jag känner att jag behöver ett miljöombyte och Dackarna kommer att passa mig perfekt och ser det lite som en nystart, säger Jacob Thorssell.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt