Annons:

DACKARNA I SAMARBETE MED POLSK KLUBB: ”ÄR UNIKT”

Dackarna inleder ett samarbete med den polska speedwayklubben Gdansk. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA I SAMARBETE MED POLSK KLUBB: ”ÄR UNIKT”

Dackarna från Målilla inleder ett samarbete med den polska speedwayklubben Gdansk.
– Samarbetet i sig är ju unikt och båda sidor ser stora möjligheter i det här, säger Jon Lindberg i Dackarna.

Annons:

Tre representanter från Dackarna är just nu på plats i polska Gdansk för att sätta formerna för ett samarbete mellan de båda speedwayklubbarna.

Som bekant kör många speedwayförare i klubbar i flera länder och när det gäller just Dackarna och Gdansk så kommer såväl Jacob Thorssell, Joel Kling och Kacper Gomolski att representera båda klubbarna under 2019.

Att klubbar i olika länder sluter samarbeten i uttalad form är desto mindre vanligt och nu går Dackarna och Gdansk lite i bräschen för det.

Utbyte på flera fronter

Under torsdagen har en trio från Målillaklubben varit i den polska staden för att sätta formerna för ett kommande utbyte där man tar hjälp av varandra för att bredda sitt utbud för sponsorer, supportrar, förare och den egna organisationen.

– Det hela började med att Krystian Plech och Jon Lindberg började prata om möjligheterna om att göra något klubbarna emellan som var grunden till att vi nu är här, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson, som är en av dem som är på plats i Polen för att diskutera samarbetet.

”Ser stora möjligheter”

Samarbetet innebär bland annat att man kommer att erbjuda sponsorer och supportrar paketresor till de respektive klubbarnas tävlingar.

– Vi kommer nu att sitta ner och mer i detalj se hur upplägget kommer att se ut, men hela samarbetet i sig är ju unikt och båda sidor ser stora möjligheter i det här, säger Jon Lindberg i Dackarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt