Annons:

Berntzon har bara en sak i sikte: ”SM-guld som gäller”

Det är bara SM-guld som gäller för Dackarna, anser Oliver Berntzon. Foto: Linus Johansson

Berntzon har bara en sak i sikte: ”SM-guld som gäller”

Oliver Berntzon gjorde en stark debutsäsong i Dackarna. Han höjde sitt snitt rejält och var med och körde hem ett SM-silver till Målillaklubben. Nu vill han ha mer.
– Det är bara SM-guld som gäller, det finns inget annat, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Det är ett sargat Dackarna som tar emot Eskilstuna Smederna i en repris av förra årets SM-final i kväll. Stjärnduon Greg Hancock (privata skäl) och Maciej Janowski (skadad) saknas.

– Vi får hålla humöret på topp ändå. Det är inget vi kan göra något åt utan vi får försöka att göra det bästa av situationen, säger Oliver Berntzon.

Hur ska ni få det att rulla på tills vidare?

– Jag antar att vi kommer få köra på så här ett tag, men jag tror ändå inte att ”Magic” (Maciej Janowski) kommer att vara borta särskilt länge. Som det är nu får vi bara försöka hålla ut och köra riders för honom i några matcher och hoppas att han kommer tillbaka så fort som möjligt. Sen kanske båda är tillbaka efter halva säsongen och då är vi ju guldfavoriter igen, skrattar Oliver Berntzon.

Komma ihop som grupp

För Dackarna innebär frånvaron av Hancock och Janowski dessutom att laget tappar två självklara ledare.

Hur kommer det att påverka er?

– Det får vi se i morgon (läs: i kväll). Jag vet faktiskt inte, men förhoppningsvis ska det inte påverka oss alls på det sättet. Vi får försöka komma ihop som grupp ändå och det tror jag att ”PK” (Peter Karlsson, lagledare) och Johan (Karlsson, assisterande lagledare) kommer att vara noga med. 

”Inget färdigt recept”

Oliver Berntzon är helt inställd på att Dackarna ska kunna ge Smederna en stenhård match om poängen i kväll trots avbräcken.

– Absolut. Även om vi inte har med oss Hancock och Janowski så har vi fortfarande ett namnstarkt lag. Vi är inget jäkla strykgäng, som många verkar mena på nu. Vi kommer att vara slagkraftiga ändå.

För Oliver Berntzon personligen handlar säsongen om att ta nästa steg i utvecklingen.

– Självklart är det nästa steg som gäller nu, jag är aldrig nöjd.

Hur ska du ta det?

– Det finns inget färdigt recept utan jag får köra på med mitt sätt och träna på det jag är dålig på. Det handlar också om att testa nya grejer och att hitta rätt med dem, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt